Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a majorat plafonul veniturilor persoanelor care vor să beneficieze de locuinţe sociale

Miercuri, 7 Mai 2008 (16:16:57)


Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care majorează plafonul veniturilor nete lunare pe membru de familie necesare accesului la locuinţe sociale, de la 436 de lei, anul trecut, la 1.266 de lei, a anunţat Ministerul Dezvoltării. Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL).
  Ordonanţa modifică Legea locuinţei şi o altă ordonanţă de urgenţă, privind asigurarea fondului de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.

"Prin modificările acestor acte normative, vor avea acces la locuinţele sociale destinate închirierii familiile sau persoanele care în ultimele 12 luni au realizat un venit mediu net lunar pe persoană sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Până în prezent, aveau acces la locuinţe sociale doar persoanele ale căror venituri se încadrau în limitele stabilite anual prin hotărâre de guvern, conform prevederilor Legii locuinţei.

Astfel, în 2007 au putut beneficia de locuinţe sociale numai persoanele ale căror venituri lunare pe membru de familie nu au depăşit limita de 436 de lei. Ca urmare a modificărilor aduse, din acest an, pot beneficia de locuinţe sociale persoane ale căror venituri nete lunare nu depăşesc valoarea de 1.266 lei (sumă care reprezintă salariul mediu brut în decembrie 2007, n.r.).

Condiţiile cerute solicitantului de locuinţă vor fi aplicabile şi pentru ceilalţi membri ai familiei, care locuiesc şi gospodăresc împreună cu acesta, pentru a nu da naştere unor speculaţii, potrivit sursei citate.

"Aceste modificări sunt importante mai ales că vor putea avea acces la locuinţe sociale şi alte categorii de persoane care, chiar dacă au venituri un pic mai mari, nu sunt la nivelul la care să-şi permită o locuinţă închiriată pe piaţa liberă. Până acum, puteau beneficia de locuinţe sociale doar persoane cu venituri foarte reduse", a declarat, în comunicat, ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely.

Măsura stabileşte accesul la locuinţele sociale pe baza unor limite de venit comparabile cu venitul mediu net lunar pe persoană şi facilitează accesul la aceste locuinţe al persoanelor şi familiilor evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.

"De asemenea, vor fi avantajaţi tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război", se mai spune în comunicat.

Locuinţele sociale vor fi repartizate de către autorităţile administraţiei publice locale care le au în administrare, pe baza criteriilor stabilite anual de acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a majorat plafonul veniturilor persoanelor care vor să beneficieze de locuinţe sociale.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a majorat plafonul veniturilor persoanelor care vor să beneficieze de locuinţe sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei