Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Bătăliile locale sunt mai importante decât cea de la Bucureşti

Vineri, 2 Mai 2008 (14:16:44)

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, în opinia sa, lupta electorală pentru câştigarea alegerilor locale în teritoriu este mai importantă decât scrutinul din Capitală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Potrivit lui Ponta, câştigarea de către PSD a consiliilor judeţene din Dolj, Suceava, Timiş şi Cluj ar reprezenta un semnal pentru schimbarea vieţi politice din România.

"Mai importantă decât bătălia de la Bucureşti sunt cele locale. Dacă Radu Berceanu pierde la Dolj e un semn extraordinar de prost pentru PDL şi extraordinar de bun pentru PSD, la fel cu Gheorghe Flutur la Suceava. Dacă noi câştigăm două consilii judeţene unde nimeni nu ne dă şanse, deşi avem, Cluj şi Timiş, două fief-uri ale Dreptei, se poate întoarce balanţa alegerilor locale, dar şi a celor generale din toamnă. Sigur, în mod clar şi Bucureştiul contează, dar eu consider bătăliile de la Dolj, Suceava, Timiş şi Cluj la fel de importante pentru noi şi pentru ce se va întâmpla de acum în viaţa politică românească", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a opinat că liderul judeţean al PDL, Ioan Oltean, nu s-a înscris în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean deoarece este "fricos".

"Întâi am crezut că Ioan Oltean (vicepreşedinte PDL la nivel naţional – n.r) este cel mai fricos dintre liderii PDL pentru că e singurul care nu are curajul să candideze. Radu Berceanu candidează, Gheorghe Flutur şi el, Cristi Boureanu, săracul de el, candidează, până şi pe cel mai penal dintre PDL-işti domnul Manţoc de la mine de la Gorj l-au obligat să candideze că e şef de organizaţie. Când eşti şef de organizaţie nu doar împarţi funcţii şi bani, îţi mai pui şi pielea la bătaie", a declarat Ponta.

Victor Ponta a aflat de la colegii săi din Bistriţa-Năsăud că două organizaţii PDL din Beclean şi Sângeorz-Băi s-au scindat şi au plecat spre alte partide, inclusiv PSD, iar un vicepreşedinte PDL, Ovidiu Bozbici, fostul şef de cabinet al deputatului Ioan Oltean, s-a înscris în PSD.

"Acum, văzând că fuge toată lumea de dânsul, îmi dau seama că nu e doar fricos, e şi realist. (...). E mai sănătoasă opţiunea lui decât a altora. E greu când îţi fuge armata să mai câştigi", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PSD a declarat că este normal, în special în judeţele în care partidul nu are şefia CJ, ca liderul organizaţiei să-şi asume o asemenea răspundere.

"Partidul curajos al domnului Băsescu s-a lăudat că liderii au curaj să candideze şi mă întrebam, la Bistriţa, de ce nu o face şi Ioan Oltean. Acum văzând că i s-a destrămat armata înainte de război, cred că a preferat o fugă ruşinoasă, dar sănătoasă”, a declarat Ponta.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, nu a putut fi contactat pentru a comenta declaraţiile făcute de Victor Ponta.

Vicepreşedintele PSD va participa, vineri seara, la lansarea candidatului PSD, Nicolae Moldovan, la Primăria Beclean, pe cei doi legându-i o veche prietenie. Alături de Ponta, la eveniment vor mai participa Ioan Rus şi Vasile Dâncu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Bătăliile locale sunt mai importante decât cea de la Bucureşti .
 Vizualizări articol: 366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Bătăliile locale sunt mai importante decât cea de la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei