Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii critică programul iniţiat de ANT pentru Ziua Tinerilor

Joi, 1 Mai 2008 (16:11:57)

Uniunea Studenţilor din România critică programul iniţiat de Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT) pentru Ziua Tinerilor, considerând că această instituţie ar trebui să se ocupe mai degrabă de elaborarea unei politici de tineret coerente, potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
  Potrivit Uniunii Studenţilor din România (USR) autorităţile publice responsabile cu problemele de tineret din România continuă să dea "pâine şi circ" tinerilor de Ziua Tineretului în loc să elaboreze şi să implementeze o politică de tineret coerentă.

"Asistăm la un fapt şocant: România este singura ţară din Europa care nu are o politică naţională de tineret asumată politic, care să precizeze statutul, drepturile, responsabilităţile şi rolurile pe care le au tinerii în societate!", se arată în comunicat.

USR a lansat o provocare autorităţilor prin organizarea primei ediţii a Congresului Studenţilor din România, studenţii au dezbătând pe marginea principalelor probleme cu care se confruntă tinerii români. Eu au concluzionat că este necesară elaborarea unei politici naţionale de tineret, deoarece măsurile care îi privesc pe tineri, adoptate în ultimii ani, nu au fost rezultatul unei strategii şi nu au fost integrate într-o politică coerentă.

Principalele probleme ale tinerilor din România identificate în cadrul Congresului Studenţilor din România privesc: problemele legate de educaţie, integrarea pe piaţa muncii şi locuinţa.

"Migraţia tinerilor din mediul rural în urban, precum şi lipsa mijloacelor de stimulare a întoarcerii absolvenţilor în mediul rural, conduc la una dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă tinerii - lipsa unei locuinţe! Instrumentele bancare destinate achiziţionării de locuinţe pentru tineri sunt ineficiente şi greu accesibile din cauza veniturilor mici ale tinerilor şi a lipsei bunurilor pentru garantarea creditelor. De asemenea, programele prin care se construiesc locuinţe pentru tineri sunt defectuos gestionate, rezultatul fiind că aceste locuinţe ajung preponderent la prietenii politici şi, nicidecum, la destinatarii avuţi în vedere - tinerii!", se arată în comunicat.

Congresul Studenţilor din România a concluzionat că se impune elaborarea unei politici naţionale de tineret care să "producă" un model al tânărului din România, care să fie autonom, pentru a putea să ia decizii şi să-şi poată controla viaţa personală şi socială, să fie capabil să poată lucra cu ceilalţi şi să le poată da ajutorul atunci când este necesar, să fie responsabil pentru acţiunile sale şi devotat grupului de care aparţine.

Potrivit USR, delegaţii ale studenţilor din România lucrează la elaborarea unui Plan Strategic de Măsuri pentru îmbunătăţirea politicilor de tineret, plan ce va fi lansat în dezbatere publică pe 15 mai, urmând a fi supus unei asumări politice unanime, transpartinice şi implementat, în parteneriat cu instituţiile publice responsabile.

ANT a anunţat, miercuri, că în 2 mai, de Ziua Naţională a Tineretului, în cele 41 de reşedinţe de judeţ va fi organizat un Cros al Tinereţii.

"La linia de start se va putea prezenta oricine doreşte, dar datorită semnificaţiei zilei de 2 Mai, toţi tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care vor trece linia de sosire vor participa la o tombolă al cărei premiu este o excursie în Tunisia, pentru fiecare judeţ", preciza ANT într-un comunicat de miercuri.

În Bucureşti, Ziua Tineretului se va desfăşura în Parcul Herăstrău, unde vor fi organizate de-a lungul zilei diverse competiţii sportive.

Cu acest prilej, Jandarmeria Română va transmite mesajul său anti-violenţă susţinut prin campania "Offsaid la violenţă!", un proiect împotriva violenţei de pe stadioane şi nu numai care a fost iniţiat la 1 ianuarie 2008.

Totodată, Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti va lansa campania "Kartier - Trei festivaluri în trei cartiere" ce se adresează fanilor culturii urbane din diferite zone ale Bucureştiului, fiind un lanţ de festivaluri în aer liber.

De la ora 18.00, tinerii sunt aşteptaţi la scena ANT pentru a lua parte la marele concert susţinut de Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Tatiana Stepa şi Mircea Bodolan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii critică programul iniţiat de ANT pentru Ziua Tinerilor.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenţii critică programul iniţiat de ANT pentru Ziua Tinerilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei