Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Săpunaru: Ne puteam bate pentru titlu, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră

Joi, 1 Mai 2008 (15:03:20)

Fundaşul rapidist Cristian Săpunaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, având în vedere situaţia din clasament la începutul returului, Rapid s-ar fi putut lupta pentru titlu, dar giuleştenii şi-au făcut-o cu mâna lor, irosind puncte importante.
  "Un campionat se câştigă cu echipele mici, nu cu cele mari. Puteam să pierdem toate meciurile cu echipele mari, să le câştigăm pe restul şi puteam fi campioni. A contat mult cum am început returul, eram la cinci puncte de CFR, cu trei peste Steaua şi ne-am făcut-o cu mâna noastră, am pierdut cu U Cluj, cu Timişoara acasă...Nu ştiu dacă Rapid a mai pierdut în ultimii patru ani atâtea meciuri în Giuleşti. Păcat, cum eram în clasament la începutul returului, puteam fi una dintre echipele care luptau la titlu, dar ne-am făcut-o singuri. Ăsta e fotbalul. N-a fost un an foarte bun pentru noi, a fost şi cazul Bricheta unde am pierdut şase puncte", a spus jucătorul FC Rapid.

Săpunaru a precizat că meciul de vineri cu UTA Arad, din etapa a XXXIII-a a Ligii I, este important pentru echipa sa în încercarea de a aconta matematic ultimul loc de pe podium. "Meciul cu UTA este foarte important, să rămânem pe locul trei până la sfârşitul campionatului. Sperăm să nu avem probleme cu Vaslui în ultima etapă, de-asta şi vrem să ne impunem cu UTA. Şi ei o să vină montaţi, vor să facă baremul", a spus el.

Cristian Săpunaru a menţionat că i-ar plăcea să îl aibă şi în viitor pe Marian Rada ca tehnician: "Bineînţeles, de ce să nu ni-l dorim pe Marian Rada? Aşteptăm să vedem ce va fi, momentan este antrenorul nostru. Preferinţe? Nu putem avea, suntem jucători profesionişti, trebuie să ne facem datoria indiferent de ce antrenor vine. Dacă o să fiu convocat la Euro? Nu mă întrebaţi pe mine, că dacă ar fi după mine vedeaţi tot Rapidul la Euro".

Jucătorul FC Rapid a subliniat că derbiul Dinamo - Steaua nu poate fi comparat cu o finală de Liga Campionilor. "Finala Ligii Campionilor este Manchester - Chelsea, să nu exagerăm. Poate o finală a campionatului nostru, nicidecum o finală de Liga Campionilor. Acolo îmi doresc să câştige Manchester. M-a impresionat Lampard, în urmă cu câteva zile mama lui decedase şi a făcut un meci extraordinar cu Liverpool. Asta înseamnă un jucător adevărat, lasă toate grijile în urmă şi dă ce are mai bun pe teren", a comentat el.

Cristian Săpunaru nu crede că schimbările de antrenor au fost principalul motiv al parcursului mai slab al echipei sale. "Nu ştiu dacă asta a făcut diferenţa, ci fotbalul jucat de noi. Antrenorul vine şi-ţi spune ce să faci, dacă tu nu reuşeşti, e greu să te impui. Nu ştiu cât de mult contează schimbarea de antrenor. A spus George Copos că Rapid nu a jucat la adevărata valoare cu Dinamo? Bine, n-am jucat, dacă am pierdut. A fost un meci cu ghinion, n-am reuşit să băgăm mingea în poartă, dar nu că n-am jucat la adevărata valoare. Nu cred că a fost vreun jucător care să nu-şi dorească să câştige acel meci", a spus Săpunaru.

Fundaşul giuleştean a adăugat că nu are cum să ajungă vreodată la Steaua. "N-am nici cea mai mică frică. E exclus să ajung vreodată la Steaua, e vorba de respect, nu pot să joc eu la Steaua. Respect faţă de suporetrii rapidului, ai Stelei, mă duc acolo unde....Nu, e ceva imposibil pentru mine, mai ales că în sufletul meu nu-mi doresc să ajung acolo, aşa că n-am ce să caut la Steaua", a spus Săpunaru.

Mijlocaşul Ovidiu Herea a afirmat că îşi doreşte ca titlul să fie cucerit de CFR Cluj. "Echipa a jucat foarte bine cu domnul Rada, chiar am avut rezultate, nu văd de ce n-ar rămâne în continuare. Cu cine o să ţinem la derbiul Dinamo - Steaua? Cu Rapid. Dorinţa noastră, a tuturor jucătorilor, a fost ca CFR să câştige campionatul şi ne dorim în continuare acest lucru. Dacă n-am putut noi, măcar ei", a spus Herea.

Herea a adăugat că în Liga Campionilor este un alt nivel, un spectacol total, la care este greu să ajungi. "Cu Dinamo am avut ghinion, am ratat o groază de ocazii, mingea n-a vrut să intre în poartă, nu văd dacă Rednic s-a implicat sau nu în pregătirea meciului, pentru că Dinamo n-a jucat mai bine decât noi", a declarat el.

Acesta i-a urat lui Adrian Mutu să câştige Cupa UEFA cu Fiorentina. "E profesionist, ştie ce are de făcut, vreau să se califice în finală şi s-o câştige. Am mai vorbit cu el, nu foarte des, are treaba lui acolo, eu trebuie să joc aici. Steaua? Pe mine nu m-a ofertat Steaua, ci pe Săpunaru. Eu dintotdeauna am vrut la Rapid, îmi pare rău că astă vară s-a întâmplat ce s-a întâmplat, a fost o problemă cu contractul şi vreau acum să-l respect. Când vezi un meci precum Chelsea - Liverpool, te ambiţionează, să încerci să ajungi cât mai aproape de acel nivel", a menţionat Herea.

Antrenorul rapidist Marian Rada a organizat, joi, la baza Pro Rapid, un concurs de executare a loviturilor libere, cu zid de plastic, în care jucătorii trebuiau să doboare una din sticlele de plastic agăţate la cele două vincluri. Concursul a fost câştigat de căpitanul Vasile Maftei, care a trimis o dată la încheietura barelor, în timp ce "adversarii" săi Cesinha, Săpunaru, Herea şi Leonard nu au nimerit nicio sticlă. Maftei a primit din partea lui Rada trofeul simbolic "Colţul de aur". Jucătorii au fost încurajaţi de directorul tehnic Nicolae Manea, care a încercat şi el câteva şuturi, deşi nu era echipat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săpunaru: Ne puteam bate pentru titlu, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră .
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săpunaru: Ne puteam bate pentru titlu, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei