Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: România ar putea împărţi cu Bulgaria costurile de exploatare a avioanelor multirol

Vineri, 18 Aprilie 2008 (14:49:06)

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la BBC Romania, că a primit recent o scrisoare de la omologul său bulgar privind eventuala împărţire a costurilor de exploatare a avioanelor militare multirol pe care cele două ţări vor să le cumpere.
  Conform BBC Romania, ideea împărţirii între cele două ţări a costurilor privind formarea piloţilor, întreţinerea şi exploatarea avioanelor este una mai veche, fiind lansată la o întâlnire dintre miniştrii Apărării de la Bucureşti şi Sofia.

Ministrul româna al Apărării a precizat că omologul său bulgar ar dori să discute în detaliu despre acest subiect.

Teodor Meleşcanu a subliniat însă că o astfel de împărţire a costurilor de întreţinere pentru avioanele multirol ar fi posibilă doar în cazul în care cele două ţări decid să cumpere acelaşi tip de aparat de zbor.

"În loc să ne facem fiecare un centru de formare a piloţilor, să cumpărăm un simulator, să ne facem fiecare câte un centru de mentenanţă şi reparaţii, mie mi s-a părut firesc să analizăm posibilitatea de a împărţi şi de a înjumătăţi costurile", a spus ministrul.

"Bulgarii pot să preia formarea piloţilor şi să achiziţioneze tot ceea ce ţine de simulatoare, asistenţă medicală, iar noi putem prelua foarte bine toată partea de reparaţii şi întreţineri, pentru că dispunem de o asemenea bază - sau invers", a adăugat Meleşcanu.

Autorităţile de la Bucureşti intenţionează să achiziţioneze 48 de avioane multirol. Potrivit lui Meleşcanu, există patru tipuri de avioane multirol care ar corespunde cerinţelor specialiştilor militari români: aparatele americane F16 produse de Lockheed Martin, avioanele Gripen ale firmei suedeze SAAB, aparatele Eurofighter construite de un concern european şi avioanele Rafale ale companiei franceze Dassault.

România trebuie să aleagă una dintre aceste oferte, deoarece începând cu anul 2010 expiră resursa de zbor a aparatelor MIG 21 Lancer aflate acum în dotarea armatei, precizează BBC Romania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: România ar putea împărţi cu Bulgaria costurile de exploatare a avioanelor multirol.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: România ar putea împărţi cu Bulgaria costurile de exploatare a avioanelor multirol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei