Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia "Spiru Haret" propune ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale

Vineri, 18 Aprilie 2008 (16:17:41)

Preşedintele Federaţiei Sindicale din Învăţământ "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să propună Guvernului introducerea valorii maximale a tichetelor cadou pentru dascăli în salariu, sub forma unei majorări salariale.
  Gheorghe Izvoranu a atras atenţia că prevederile legale care lasă la latitudinea administraţiilor locale acordarea tichetelor cadou pot crea situaţii de discriminare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mult, potrivit lui Izvoranu, prin prevederile legale există şi posibilitatea ca tichetele cadou să nu le fie acordate deloc cadrelor didactice.

"Legea 193 şi ordonanţa de acordare a tichetelor cadou, practic, lasă la latitudinea comunităţilor locale, din veniturile proprii, acordarea acestor tichete cadou, dacă au propus în bugetele lor aceste tichete cadou. În situaţia în care nu s-au propus şi nu au bani, practic acele tichete în acele comunităţi pot fi de 0 lei, iar acolo unde vor să fie până la valoarea maximală. Deci este clar că va fi o discriminare în funcţie de posibilităţile fiecărei comune", a spus Izvoranu.

Potrivit acestuia, Federaţia se gândeşte la o variantă care să soluţioneze această problemă, respectiv asimilarea valorii tichetelor cadou unei majorări salariale.

"Ne gândim să negociem cu Guvernul, acesta sau cel care va urma, posibilitatea ca aceste tichete cadou - dar valoarea maximală a tuturor tichetelor cadou obţinute la număr maxim de evenimente - să poată fi trecute în salarizare ca o medie lunară, pe lângă majorările salariale pe care noi le avem în mod normal. Şi atunci ar fi cred în favoarea salariaţilor", a afirmat acesta.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că autorităţile şi instituţiile publice nu mai au voie să acorde angajaţilor tichete cadou. Cabinetul Tăriceanu a modificat, miercuri, ordonanţa de urgenţă care interzice acordarea tichetelor cadou, permiţând atribuirea unor astfel de tichete în limita bugetelor aprobate, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

Potrivit ministrului Muncii, în noua formă ordonanţa de urgenţă stabileşte că ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia centrală, indiferent de modul de finanţare, acordă tichete cadou în cadrul limitei fondului bugetului propriu.

Tichetele cadou urmau să fie acordate de patru ori pe an la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşte şi de Crăciun, Ziua Copilului, aniversări şi onomastici. Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia "Spiru Haret" propune ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia "Spiru Haret" propune ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   YYYYY trimis de
(18 apr 2008, 17:29:12
Avind in vedere ca cei cu burta mare si cu venituri mari vor face inparteala, vor avea grija ca tot profesori cu salarii mari sa ia bani mai multi daca tichetele vor intra in salariu. Normal ar fi ca marirea de salar cu , contra valoarea tichetelor sa se faca cu suma fixa si nu cu procent(10% din 20milioane cit ea un prof. cu gradul unu nu este egal cu 10% din 8 milioane, cit are salar un prof debutant, si nici cu 10% dinsalarul femeiei de serviciu) Cresterile de preturi la toate produsele sint aceleasi indiferent de salarul nostru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei