Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a semnat înfiinţarea comisiei pentru patrimoniu, condusă de Dan Mohanu şi Şerban Sturdza

Vineri, 18 Aprilie 2008 (17:33:47)


Şeful statului a semnat, vineri, decizia de înfiinţare a comisiei prezidenţiale pentru patrimoniul construit, siturile istorice şi naturale din România, care va fi condusă de profesorul Dan Mohanu de la Universitatea Naţională de Arte şi de preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza.
  "Preşedintele Traian Băsescu a semnat, cu prilejul Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor istorice, Decizia privind înfiinţarea Comisiei Prezidenţiale pentru Patrimoniul construit, siturile istorice şi naturale din România. Co-preşedinţi ai Comisiei sunt prof. dr. Dan Mohanu, secţia Conservare-Restaurare Pictură murală, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti, şi arh. Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Administraţia prezidenţială menţionează că din comisie fac parte istoricul Ştefan Andreescu, David Baxter, conservation officer, din Marea Britanie, Maria Berza, vicepreşedinta Fundaţiei Pro Patrimonio-România, Ruxandra Demetrescu, rectorul Universităţii Naţionale de Arte, Hanna Derer, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Paul Gherasim, pictor, Ioana Irina Iamandescu, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Mioara Lujanschi, expert, de la Centrul de consultanţă pentru programele culturale europene, profesorul Dan Lungu, de la Universitatea tehnică de construcţii, ieromorarhul Iustin Marchiş, de la Biserica Stavropoleos, arhitectul Dan Marin, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism, profesorul Ştefan Mănciulescu, de la Ministerul Culturii, profesorul Aurelian Trişcu, de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism.

Preşedintele Băsescu declara, miercuri, la vernisajul expoziţiei de picturi murale recuperate de la Biserica Mănăstirii Văcăreşti, că a decis, cu o zi înainte, înfiinţarea unei comisii prezidenţiale care să elaboreze măsuri pentru prezervarea patrimoniului românesc.

Şeful preciza că a amânat anunţul privind înfiinţarea comisiei tocmai pentru faptul că ştie că în 18 aprilie este Ziua Internaţională a Patrimoniului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a semnat înfiinţarea comisiei pentru patrimoniu, condusă de Dan Mohanu şi Şerban Sturdza .
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a semnat înfiinţarea comisiei pentru patrimoniu, condusă de Dan Mohanu şi Şerban Sturdza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei