Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raiffeisen: Creşterea productivităţii muncii a depăşit în ultimii şase ani avansul salariilor

Marţi, 25 Martie 2008 (17:56:54)

Creşterea productivităţii muncii pe total economie a depăşit, în ultimii şase ani, avansul salariilor, evoluţie susţinută de sectorul construcţiilor, al industriei, administraţiei publice şi serviciilor sociale, potrivit unei analize a Raiffeisen Bank.
  Astfel, pe total economie, creşterea de productivitate cumulată pentru intervalul 2001-2007 a fost de 282%, în timp ce avansul salariilor brute s-a situat la 234%.

In sectorul construcţiilor, decalajul între creşterea productivităţii şi cea a salariilor a fost de 53 de puncte procentuale, avansul productivităţii fiind, în termeni nominali, de 287%.

Tot un plus de productivitate a consemnat şi domeniul administraţiei publice, apărării, serviciilor sociale şi educaţiei, majorarea productivităţii fiind de 349%, iar cea a salariului brut de 295%.

Cel de-al treilea sector cu un decalaj pozitiv între productivitate şi salarii este industria, însă cu o diferenţă este mai redusă decât în cazul celor două domenii amintite. Astfel, productivitatea a urcat cu 212%, iar salariile brute cu 204%.

La polul opus s-au situat agricultura, intermedierea financiară şi serviciile imobiliare, domenii în care creşterea salarială a fost superioară dinamicii productivităţii.

În agricultură, productivitatea a urcat cu 176% şi salariile s-au majorat cu 222%, în timp ce pentru intermedierea financiară şi serviciile imobiliare decalajul a fost de 82 puncte procentuale în favoarea salariilor, care au crescut cu 171%.

Date similare, de creştere a productivităţii cu un ritm superior avansului salariilor brute au fost prezentate, anterior, şi de Institutul Naţional de Statistică, calculele fiind făcute pentru perioada 2003-2007.

Potrivit INS, în ultimii cinci ani, creşterea a fost de peste 175%, faţă de dinamica salariului nominal brut care s-a situat la 164,2%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raiffeisen: Creşterea productivităţii muncii a depăşit în ultimii şase ani avansul salariilor.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raiffeisen: Creşterea productivităţii muncii a depăşit în ultimii şase ani avansul salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei