Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Noua propunere privind taxa auto, compatibilă la o primă evaluare cu acquis-ul comunitar

Duminică, 23 Martie 2008 (13:42:49)

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat, sâmbătă, într-o emisiune la Realitatea TV, că noua variantă de modificare a normelor privind taxa de primă înmatriculare, transmisă CE săptămâna trecută, este considerată, la o primă evaluare, compatibilă cu aquis-ul comunitar.
  Comisarul Orban spus că CE consideră, "la o primă evaluare" că noua variantă de modificare a normelor privind taxa auto, transmisă de România săptămâna trecută, este considerată de CE drept "compatibilă cu acquis-ul comunitar".

Orban a spus că, în prezent, România nu este supusă niciunui risc în privinţa taxei, dar a adăugat că, în cazul în care nu ar fi fost transmisă noua variantă, România putea fi adusă în faţa Curţii Europene de Justiţie.

Leonard Orban a reamintit că CE a lansat o procedură de încălcare a tratatului în cazul României, care în prezent se află în cea de-a doua etapă.

Comisarul european a insistat asupra faptului că declaraţia sa în această privinţă reflectă strict opinia sa personală, nu pe cea a Comisiei.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a confirmat, la Bruxelles, la jumătatea lunii martie, că taxa auto va fi calculată în funcţie de emisiile de CO2 şi pentru maşinile Euro 3 care au inclus acest indicator în cartea tehnică şi a arătat că suma va fi redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime al maşinii.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Comisiei Europene au negociat asupra acestei formule, iar experţii europeni au cerut ca taxa să fie calculată în funcţie de emisiile de CO2 şi pentru maşinile Euro 3. Solicitarea Comisiei a ridicat o serie de probleme autorităţilor deoarece nu pentru toate autovehiculele de tip Euro 3 este inclus în cartea tehnică nivelul emisiilor de dioxid de carbon, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Noua propunere privind taxa auto, compatibilă la o primă evaluare cu acquis-ul comunitar.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Noua propunere privind taxa auto, compatibilă la o primă evaluare cu acquis-ul comunitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte