Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian:Bugetele, promulgate de Băsescu întrucât a recunoscut autoritatea,competenţa Parlamentului

Luni, 7 Ianuarie 2008 (14:47:02)


Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, la Cotroceni, răspunând unei întrebări, că legile privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe anul 2008 au fost promulgate pentru că preşedintele a recunoscut, probabil, autoritatea şi competenţa Parlamentului.
  "Aceste bugete au fost promulgate pentru că preşedintele a recunoscut autoritatea Parlamentului şi competenţa Parlamentului probabil. În legătură cu decalajul (între promulgarea de către şeful statului a legii privind bugetul asigurărilor sociale şi cea privind bugetul de stat - n.r.) nu pot să vă răspund eu la această întrebare. Important este că cele două bugete au fost promulgate până la sfârşitul anului şi noi acum avem un proces foarte rapid de defalcare a bugetului pe ordonatorii de credit", a spus Vosganian.

În declaraţia sa de presă Vosganian a spus în câteva rânduri că întâlnirea de la Cotroceni cu sindicatele a fost una lipsită de obiect pentru că în cadrul acesteia nu s-a discutat despre modificarea bugetului şi pentru că unele solicitări ale sindicaliştilor fuseseră deja incluse în modificările aduse în Parlament la cele două bugete.

"Probabil că cei care au redactat textul (al scrisorii în urma căreia preşedintele a decis convocarea întâlnirii de luni de la Cotroceni - n.r.) nu erau la curent cu dezbaterile din Parlament şi în legătură cu chestiunea înlăturării facilităţilor fiscale, înlăturării contribuţiilor la asigurările sociale, în cadrul concluziilor nu s-a pus problema la acest moment", a spus Vosganian.

Întrebat despre problema sustenabilităţii măsurilor de creştere a pensiilor luate anul trecut de Guvern şi în legătură cu care Preşedinţia a avut obiecţii, Varujan Vosganian a răspuns: "Acuma am luat cunoştinţă de evaluările Preşedenţiei referitoarea la sustenabilitatea sistemului de pensii. Cel puţin eu sunt deschis la colaborarea experţilor noştri cu experţii celorlalte instituţii".

Ministrul a menţionat că atunci când au avut loc dezbateri privind problema pensiilor el a invitat "colegial" experţii Preşedinţiei să conlucreze cu cei de la Ministerul de Finanţe, astfel încât informaţiile oferite opiniei publice să aibă la bază "aceleaşi surse şi analize".

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat în 28 decembrie 2007 Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2007. De asemenea, în 31 decembrie 2007, şeful statului a promulgat şi Legea bugetului de stat pe anul 2008, deşi liderii marilor centrale sindicale îi ceruseră să trimită pentru reexaminare Parlamentului, astfel încât să fie incluse şi revedincările lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian:Bugetele, promulgate de Băsescu întrucât a recunoscut autoritatea,competenţa Parlamentului.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian:Bugetele, promulgate de Băsescu întrucât a recunoscut autoritatea,competenţa Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte