Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul imigranţilor ilegali din ţările UE a sporit, în urma extinderii spaţiului Schengen

Duminică, 6 Ianuarie 2008 (17:29:16)

Sute de imigranţi ilegali călătoresc pe teritoriul Uniunii Europene, ca urmare a extinderii, la 21 decembrie, a spaţiului Schengen, în unele ţări numărul acestora dublându-se, relatează Sunday Telegraph, în ediţia electronică.
  Noul sistem menit să faciliteze călătoria cetăţenilor europeni în diferite state membre UE a condus la o sporire importantă a numărului imigranţilor ilegali, potrivit Sunday Telegraph.

În tabăra de refugiaţi de la Traiskirchen, din Austria, spre exemplu, numărul imigranţilor a crescut de peste două ori, de la 300 la 770 de persoane, după ce sistemul a fost implementat, chiar înainte de Crăciun. Mulţi dintre aceştia călătoresc pe jos, în microbuze sau taxiuri, unii dintre ei provenind chiar din Cecenia.

În cazul Marii Britanii sau Irlandei însă, măsura de eliminare a controalelor paşapoartelor nu este valabilă întrucât cele două ţări nu fac parte din zona Schengen.

Majoritatea celor care au sosit în tabăra de imigranţi din Traiskirchen aveau lucruri puţine şi nu erau pregătiţi să înfrunte temperaturile foarte scăzute de aici.

Aproximativ 2.000 de grăniceri patrulează la frontierele Austriei, însă aceştia nu au dreptul de a controla paşapoartele nou-veniţilor. Austria, care are graniţe cu Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia, a fost primul stat care s-a confruntat cu valul imigranţilor ilegali.

Primarul din Traiskirchen, Franz Gartner, este de părere că autorităţile nu iau nicio măsură în acest sens. "Guvernul a organziat petreceri pentru a celebra (extinderea spaţiului) Schengen, dar nu s-a deranjat să evalueze adecvat problema securităţii. Dacă aceste graniţe nu vor fi închise, avem nevoie de mai multe tabere", a spus el.

Ministrul austriac de Interne, Guenther Platter, a declarat că imigranţii nou-veniţi vor fi trimişi înapoi în Polonia avertizând că persoanele "care vin dintr-o altă ţară UE nu au drept de azil aici".

Şi poliţia din Germania, care s-a opus deschiderii frontierelor, a raportat o creştere semnificativă a imigranţilor ilegali care pătrund pe teritoriul său. Mai mulţi politicieni relansează cererea de închidere a frontierelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul imigranţilor ilegali din ţările UE a sporit, în urma extinderii spaţiului Schengen .
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul imigranţilor ilegali din ţările UE a sporit, în urma extinderii spaţiului Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte