Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oboseala, la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate

Vineri, 16 Noiembrie 2007 (18:26:32)

Oboseala este la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de specialiştii de la o revistă auto britanică, informează dailymail.co.uk.

  Şoferii foarte obosiţi au avut rezultate aproape la fel de proaste ca şi conducătorii auto cu o concentraţie a alcoolului în sânge peste limita legală la testele efectuate de revista What Car?.

O parte dintre participanţii la studiu nu au fost lăsaţi să doarmă până la ora 3.00 a.m., în timp ce restul voluntarilor au consumat 12 unităţi de alcool pe parcursul unei nopţi - patru unităţi fiind limita maximă de alcool permisă.

Testele, efectuate pe simulatoarele de la Transport Research Laboratory din Crowthorne, Berkshire, au scos la iveală faptul că abilitatea de a menţine distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 25% în cazul persoanelor care au o concentraţie de alcool în sânge cu 25% mai mare decât cea maximă legală.

La ora 2.00 a.m., capacitatea unui şofer obosit de a menţine o distanţă de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 39%.

Totuşi, capacitatea de a menţine distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 49% în cazul şoferilor care au o concentraţie dublă de alcool în sânge faţă de limita maximă legală.

Editorul revistei What Car? Steve Fowler a spus: "Nu conduceţi în stare de ebrietate sau în cazul unei oboseli mari. Dacă te simţi obosit, trage pe dreapta şi dormi puţin".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oboseala, la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oboseala, la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei