Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul plăteşte despăgubiri de 5.000-30.000 lei pentru perdele forestiere pe terenuri private

Vineri, 16 Noiembrie 2007 (18:20:29)

Guvernul va plăti despăgubiri cuprinse între 5.000 şi 30.000 lei pentru exproprierea terenurilor agricole din judeţele Constanţa, Ilfov şi Tulcea, pe care vor fi înfiinţate perdele forestiere de protecţie a culturilor, suma totală estimată pentru astfel de plăţi ridicându-se la 50,7 milioane lei.
 
  Investiţia totală pentru înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie a terenurilor agricole în cele trei judeţe, pentru combaterea secetei în următorii ani, este de 356 milioane lei, din care 282,5 milioane lei în judeţul Constanţa, 22,7 milioane lei în judeţul Ilfov şi 50,8 milioane lei în judeţul Tulcea, conform unei hotărâri aprobată de Guvern la sfârşitul lunii octombrie.

Hotărârea prevede şi obligaţia statului de a plăti despăgubiri totale estimate la 50,7 milioane lei (14,5 milioane euro) pentru proprietarii pe ale căror terenuri vor fi înfiinţate perdele forestiere, în principal persoane private.

Reţeaua de perdele forestiere din judeţul Constanţa va acoperi o suprafaţă totală de 3.773,05 hectare, iar suma totală estimată că va fi plătită ca despăgubiri se ridică la 37,7 milioane lei, pornind de la o valoare medie de 10.000 lei/hectar teren agricol.

În judeţul Ilfov, perdelele forestiere vor fi înfiinţate pe o suprafaţă totală de 240,85 hectare, iar statul va achita despăgubiri totale estimate la 7,2 milioane lei, raportat la o valoare medie de 30.000 lei/hectar teren agricol.

Pentru judeţul Tulcea a fost prevăzută o suprafaţă totală de 1.157 hectare teren pe care vor fi înfiinţate perdele forestiere, iar suma totală aferentă despăgubirilor, calculată pe baza preţurilor practicate pe piaţa liberă a terenurilor agricole, a fost estimată la 5,7 milioane lei, reprezentând o sumă de 5.000 lei/hectar.

Hotărârea de Guvern prevede că finanţarea investiţiei va fi asigurată de Ministerul Agriculturii conform Legii 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie, respectiv din Fondul de ameliorare a fondului funciar, alocaţii de la bugetul de stat şi bugetele locale, sume atrase prin programul SAPARD, credite externe rambursabile pe termen lung, sponsorizări de la firme şi fundaţii, Fondul special al drumurilor publice, contribuţia benevolă a persoanelor fizice sau juridice, interesate în executarea lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul plăteşte despăgubiri de 5.000-30.000 lei pentru perdele forestiere pe terenuri private.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul plăteşte despăgubiri de 5.000-30.000 lei pentru perdele forestiere pe terenuri private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei