Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7033 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră mai mulţi ani, potrivit organizaţiilor ecologiste

Joi, 15 Noiembrie 2007 (13:35:19)

Ecosistemul Mării Negre se va reface după mai mulţi ani, în urma poluării cu 2.000 de tone de păcură deversată de un petrolier rupt în două în timpul unei furtuni, au apreciat miercuri, la Moscova, mai multe organizaţii ecologiste internaţionale, relatează AFP.
 
"Potrivit estimărilor noastre, între 300 şi 400 de tone de păcură s-au depus pe fundul mării (...). Ecosistemul regiunii riscă să fie afectat timp de cinci sau zece ani de acum încolo", a apreciat în timpul unei conferinţe de presă la Moscova un reprezentant al Greenpeace-Rusia, Aleksei Kiselev.

Un petrolier rusesc,Volganeft-139, s-a rupt în două în timpul unei furtuni care a avut loc duminică, 2.000 de tone de păcură fiind deversate în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, iar alte trei nave ruseşti încărcate cu sulf s-au scufundat în aceeaşi zonă.

"Chiar dacă petele de păcură au fost îndepărtate de la suprafaţa apei, o reacţie chimică riscă să se producă în timp ce păcura atinge fundul mării, fiind posibil ca petele să reapară în câteva luni la suprafaţă, sub formă de spumă", a explicat, la rândul său, Igor Cestin, care conduce filiala din Rusia a Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

Potrivit acestuia, pe suprafaţa apei din strâmtoarea Kerci, sunt pete de păcură de circa doi kilometri pătraţi, accidentul "riscând să se transforme într-o catastrofă ecologică".

Kiselev a aperciat în egală măsură că flota rusă era "învechită" şi că nu avea "echipamente în porturi pentru a elimina poluarea în larg".

"Navele care au naufragiat erau destinate navigaţiei fluviale şi nu erau capabile să reziste la furtuni maritime", a mai spus Cestin.

Căutările în cazul celor 19 marinari dispăruţi au continuat şi miercuri în Marea Neagră. Ministerul ucrainean al Transporturilor a anunţat într-un comunicat decsoperirea unei noi victime, "foarte probabil un membru al echipajului" cargoului rus Nahicenvan. Alte trei cadavre au fost descoperite luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră mai mulţi ani, potrivit organizaţiilor ecologiste.
 Vizualizări articol: 359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră mai mulţi ani, potrivit organizaţiilor ecologiste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei