Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Batalia verzilor, la SIAB

Marţi, 9 Octombrie 2007 (15:49:04)
"O noua competitie are loc pe piata auto din Romania si nu are nimic de-a face cu numarul cailor putere, ci cu gramele de dioxid de carbon emis. Deja Toyota Prius are competitori in segmentul masinilor carora le pasa de mediul inconjurator, si lupta e in prim-plan la SIAB '07.

Toyota Prius, modelul veteran al respectului pentru mediu, primul automobil de serie cu motorizare hibrida, este expus la SIAB, dar cu siguranta nu este singurul model care incearca sa atraga clientii ingrijorati de incalzirea globala.

Deja trendul a ajuns la SUV-uri (cine ar fi crezut ca un automobil de teren poate fi si prietenos cu mediul?), dar si la automobile mici, care ar putea avea ca tinta un segment de piata degraba interesat de valorile foarte mici ale consumului de combustibil, si aici e vorba despre Volkswagen Polo BlueMotion.

Toyota Prius este propulsat de un ansamblu format dintr-un motor electric si unul pe benzina, in aceasta combinatie constand 'hibridul'. Prius este un exemplu de strategie de marketing de succes, in Statele Unite foarte multe vedete avand un astfel de model, pentru a-si asocia imaginea cu grija fata de mediu.

Si la noi vedetele incep sa fie cucerite de aceasta idee, una dintre cele cateva modele aduse pana acum in Romania de Toyota apartinand Mihaelei Radulescu.

La SIAB este expus si un Prius in sectiune, care ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea indeaproape in ce consta tehnologia hibrida.

Divizia de lux a Toyota, Lexus, pentru prima oara cu un stand propriu la SIAB, are o gama intreaga de automobile cu propulsie hibrida. La SIAB, puteti vedea trei modele Lexus Hybrid Drive: Lexus LS 600h, Lexus GS 450h si Lexus RX 400 h. Primul este cel mai puternic model 'verde' de la salon, bazandu-se pe un V8 de 5 litri, iar ultimul este singurul SUV hibrid din lume.

Din 2005, s-au vandut in Europa aproape 30,000 de unitati Lexus hibride.

O alta motorizare hibrida prezenta la SIAB vine de la Honda. Civic Hybrid are un motor de 1,3 litri, acesta dezvoltand, impreuna cu cel electric, 120 de cai-putere. Modelul a fost desemnat World Green Car a anului 2006. In Romania, acesta poate fi achizitionat la pretul de 23.776 de euro, cu toate taxele incluse.

Si Volkswagen vine cu inovatii menite sa reduca emisiile motorului. Filozofia VW este insa putin diferita. Germanii incearca sa reduca emisiile de CO2 odata cu reducerea consumului de combustibil. Seria BlueMotion cuprinde Polo, Passat si, incepand cu IAA Frankfurt, Golf.

La SIAB sunt prezentati primii doi membri ai familiei, Polo BlueMotion si Passat BlueMotion, campioni ai claselor din care fac parte in ceea ce priveste economia de carburant si emisiile poluante scazute. Polo BlueMotion realizeaza un consum de 3,8 l.

Potrivit lui Matei Albulescu, directul pentru Romania al marcii Volkswagen, "Modelul Passat este deja disponibil la pretul de 18.422 plus TVA. In gama Blue Motion vor mai aparea pana la sfarsitul anului modelele Golf, Golf Plus, Golf Variant si Jetta."

Emisii CO2:
Toyota Prius - 104g/km
Lexus GS 450h - 186 g/km
Lexus RX 400h - 192 g/km
Honda Civic Hybrid - 109g/km
VW Polo BlueMotion - 99g/km"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Batalia verzilor, la SIAB.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Batalia verzilor, la SIAB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează