Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 231 (8760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9755 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5603 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs de machete pentru elevi, cu tema „Medii de Viață”

Marţi, 1 Octombrie 2024 (11:45:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Muzeul de Științele Naturii din Suceava continuă, începând cu luna octombrie, seria programelor educaționale cu o nouă provocare pentru copii, organizate de Muzeul Național al Bucovinei.

Proiectul educațional - concurs de machete „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”, ajuns la cea de-a IX-a ediție, provoacă creativitatea elevilor cu o nouă temă specială – „Medii de Viață”.

„Vă invităm să vă alegeți mediul de viață care vă stârnește curiozitatea, subteran, terestru, acvatic sau aerian, și să construiți machete folosind materiale naturale: hârtie, sfoară, plastilină, carton sau materiale din natură.

Machetele pot reprezenta un singur mediu de viață sau un colaj al celor patru medii, după dorința și imaginația fiecăruia în parte sau în grup”, transmit organizatorii.

Lucrările trebuie să ajungă la Muzeul de Științele Naturii din Suceava până pe 15 noiembrie 2024. Ele vor fi expuse până la finalul lunii ianuarie 2025. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate. În urma jurizării, organizatorii vor stabili și anunța premiile și câștigătorii acestei ediții a concursului. Premierea va avea loc pe 5 decembrie 2024. Organizatorii au mai completat că, după perioada de expunere, începând cu 15 ianuarie 2025, participanții care doresc își pot ridica machetele de la muzeu. După 1 februarie 2025, acestea vor fi retrase din spațiul expozițional temporar.

 

·        Patru medii de viață

 

Patru medii de viață îi invită pe participanți la explorare și creativitate: Mediul de viață subteran, care are două grupe: mediul (din interiorul pământului) în care se includ biotopurile corespunzătoare solului (humus, pătura de frunze moarte, mușchi). Aici întâlnim și cuiburi, mușuroaie, vizuini ale diverselor animale: râme, cârtiță, bursuc, hârciog, insecte, șerpi; mediul (de sub pământ) care cuprinde toate biotopurile aflate la nivel inferior față de orizontul de sol, cavități naturale (peșteri) în care găsim: lilieci, păianjeni, salamandre; Mediul de viață terestru, care oferă condiții mult mai variate, dacă ne gândim la factorii de mediu de la Ecuator la Pol sau de la malul mărilor până la vârful munților. Organismele vii s-au adaptat la toate aceste condiții, ceea ce explică marea lor varietate și diversitate. Câteva exemple de medii terestre sunt: ecosisteme forestiere (păduri), tip pajiște (savană, stepă), tip deșert sau tundră; Mediul acvatic, care cuprinde două subgrupe: mediul de apă dulce (lac, iaz) și cel de apă sărată (mări și oceane); Mediul aerian, care se referă la atmosfera terestră în care zboară insectele, păsările și unele mamifere zburătoare (liliacul).

Pentru orice informații puteți suna la telefon: 0755 134 353. Puteți obține informații direct de la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava (la standul muzeului).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de machete pentru elevi, cu tema „Medii de Viață”.
 Vizualizări articol: 345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs de machete pentru elevi, cu tema „Medii de Viață”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei