Prima sesiune de admitere la programe inginerești în sistem dual, organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) în perioada 2-13 septembrie, se află în plină desfășurare, USV fiind una dintre primele cinci instituții de învățământ superior din țară care, începând cu anul universitar 2024-2025, şi-a extins oferta educațională cu programe de studii de licență în sistem dual.
Învățământul superior dual este un sistem de învățământ care combină studiul teoretic şi aplicativ, desfășurat într-o universitate, cu practica profesională extinsă, realizată într-o companie de profil, volumul de muncă al studenţilor fiind partajat în mod egal între universitate şi operatorii economici. Înființarea primelor programe de învățământ universitar de licență în format dual din România, cu durata de 4 ani, a fost reglementată prin Hotărârea de Guvern nr. 1030 din 21 august, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dezvoltat 5 din cele 18 noi programe de învățământ dual aprobate la nivelul ţării.
Înscrierile pentru admiterea la aceste programe de studii universitare de licență în format dual se desfăşoară până la data de 13 septembrie, universitatea suceveană alocând 150 de locuri, din care 95 de locuri fără taxă şi cu bursă și alte 55 de locuri cu taxă, la care se adaugă 8 locuri fără taxă şi cu bursă, pentru etnicii români de pretutindeni. Locurile alocate sunt în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, la secțiile Calculatoare, Automatică și informatică aplicată, precum și Sisteme electrice, dar și în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică, la secțiile Inginerie Mecanică și Tehnologia Construcțiilor de Mașini.
Informații suplimentare se pot obține de pe pagina de admitere a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (https://admitere.usv.ro/) și paginile web ale celor două facultăți (https://fiesc.usv.ro, https://fimar.usv.ro), iar informații privind înscrierea la concursul de selecție pentru includerea în grupul țintă al proiectului DUAL-USV pot fi consultate pe pagina web a proiectului DUAL-USV (https://dual.usv.ro).