Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 9 (8538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspector Vamal de la Siret, trimis în judecată pentru că ar fi măsluit controlul a două vehicule cu gaz refrigerant

Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 (08:07:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus la finele anului trecut trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Lucian-Sorin Șandru, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, acesta fiind acuzat de trei infracțiuni, falsuri și abuz în serviciu, prin care ar fi măsluit controlul a două vehicule cu gaz refrigerant în scopuri bine gândite.

Conform rechizitoriului, pe data de 9 iulie 2021, inculpatul Șandru Lucian-Sorin și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prevăzute de legislația primară, în contextul efectuării unui control asupra a două transporturi de gaz refrigerant, care se deplasau din Germania spre Ucraina. Concret, inculpatul ar fi consemnat în mod nereal în evidențele Biroului Vamal de Frontieră Siret faptul că mărfurile respective ar fi părăsit teritoriul României în condițiile în care, anterior, un alt coleg al inculpatului Șandru Lucian-Sorin controlase fizic cele două tiruri și stabilise că erau goale.

Prin această manevră, marfa ar fi rămas clandestin pe teritoriul României.

”Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi permis sustragerea de sub supravegherea vamală a mărfurilor respective care au rămas pe teritoriul Uniunii Europene, fără plata drepturilor vamale (taxe vamale și TVA) și fără ca titularului regimului de antrepozitare să fie obligat la plata acestora, fiind cauzat astfel un prejudiciu total de 129.598 lei, sumă cu care Direcția Regională Vamală Iași s-a constituit parte civilă în cauză”, se arată în comunicatul procurorilor de la DNA.

Inculpatul va fi judecat la Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de ”abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, ”fals intelectual” și ”fals informatic”.

Procurorii DNA au trimis rechizitoriul spre Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, în vederea recuperării prejudiciului.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspector Vamal de la Siret, trimis în judecată pentru că ar fi măsluit controlul a două vehicule cu gaz refrigerant.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspector Vamal de la Siret, trimis în judecată pentru că ar fi măsluit controlul a două vehicule cu gaz refrigerant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei