Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 5 (8534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste ample în Suceava și în mai multe orașe mari din țară

Marţi, 9 Ianuarie 2024 (15:28:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste ample în Suceava și în mai multe orașe mari din țară. Primul protest este anunțat pentru ziua de miercuri, 10 ianuarie 2024, începând de la ora 10:00, transportatorii urmând să se mobilizeze în apropierea orașelor Suceava, Timișoara, Arad, Bacău, București, Oradea, Sibiu și Alba. Protestul nu este asumat în mod oficial de asociațiile transportatorilor din România, încă aceștia s-au mobilizat în ultimele zile pe rețelele de socializare.

Transportatorii sunt nemulțumiți de deciziile actualilor guvernați cu privire la politicile fiscale care îi dezavantajează în concurența cu transportatorii de pe piața europeană, ei solicitând și măsuri pentru îmbunătățirea activității din acest domeniu. Printre solicitările transportatorilor se numără diminuarea RCA, ⁠posibilitatea suspendării asigurării RCA/CMR/Casco în cazul în care un camion nu lucrează și prelungirea automată a valabilității cu perioada în care a fost suspendată, desființarea ASF, mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern, ⁠restituirea accizei de motorină în 30 zile, ⁠eliminarea concurenței neloiale a companiilor care nu dețin asigurare RCA, asigurare CMR, licențe și autorizații specifice tipului de marfă transportat, renunțarea la sistemul E-transport, renunțarea la ⁠mărirea taxelor de drum nejustificate, acordarea de facilități fiscale pentru șoferi, precum și rezolvarea neregulilor cu cântarele din vămi și schimbarea cântarelor cu unele noi care să nu poate fi fraudate. În același timp, transportatorii români solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu timpii de așteptare în vămi și a problemelor din porturi, prin prioritizarea camioanelor românești, precum și ⁠eliminarea sancțiunilor pentru transportatori în cazul în care furnizorul/destinatarul/beneficiarul real al mărfurilor încalcă prevederile legale privitoare la diversele raportări, precum și sustragerea de la plata diverselor taxe, cum ar fi accizele în cazul transporturilor de băuturi alcoolice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste ample în Suceava și în mai multe orașe mari din țară.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste ample în Suceava și în mai multe orașe mari din țară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei