Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 305 (8529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur: Sunt convins că anul viitor România va obține integral intrarea în spațiul Schengen

Duminică, 31 Decembrie 2023 (12:49:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că aderarea României la spațiul Schengen aerian și maritim este un început bun, el exprimându-și convingerea că în 2024 țara noastră va obține aderarea integrală. „O veste bună în ajun de an nou pentru români: începutul aderării la Spațiul Schengen, un pas important pentru libera circulație a cetățenilor. Aseară târziu forurile europene, de data asta în unanimitate, au dat undă verde României și Bulgariei la liberă circulație în spațiu European Schengen, într-o o primă fază aerian și maritim. Asta înseamnă eliminarea cozilor în aeroporturi, acolo unde românii, chiar dacă eram membri UE, trebuia să stăm la rând pentru viza Schengen. Bine ar fi fost să primim și acordul pentru circulația terestră liberă. Aș dori să vedem totuși partea plină a paharului, să începem cu optimism anul 2024. Eu sunt convins că este un început bun și că anul viitor vom obține integral intrarea în Spațiul Schengen”, a transmis Gheorghe Flutur. El a precizat că toți cei care s-au implicat în acest proces merită cuvinte de apreciere, respectiv ultimele guverne și administrația prezidențială, care au negociat incisiv.

„Nu putem să nu remarcăm efortul și meritul deosebit al miniștrilor liberali de interne și externe Cătălin Predoiu și Luminița Odobescu. Bravo lor! Au fost protagoniștii negocierilor în aceste luni, negocieri de multe ori neștiute, dar extrem de complicate. Ce cred eu, ca fost ministrul care a negociat condiții europene la un moment dat, este că trebuie să fim mai uniți, noi, clasa politică românească, atât acasă, dar și în străinătate când apărăm interesul național. Prea s-au politizat aceste teme, prea s-au adus acuze, de multe ori nemeritate, celor care au negociat. Afară ești respectat dacă mesajul vine puternic din interior și cu argumente. Iar drumul european al României este consimțit”, a spus șeful administrației liberale. El consideră că acest drum trebuie apărat, valorile europene trebuie apărate, dar și mai tare trebuie apărate și promovate valorile românești. „Mai mult și cu voce mai tare trebuie să vorbim despre valorile uriașe ale poporului român, despre talente, despre realizări și despre identitatea acestui popor. Încă o dată noul an ne așteaptă cu semafor verde pentru Romania chiar dacă este pe jumătate și sunt convins că anul viitor se va desăvârși. La mulți ani și să ne vedem cu bine și fără vize Schengen în 2024”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Sunt convins că anul viitor România va obține integral intrarea în spațiul Schengen.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur: Sunt convins că anul viitor România va obține integral intrarea în spațiul Schengen1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei