Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 283 (8507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două automotoare au fost alocate pentru a circula permanent pe linia Suceava - Putna

Vineri, 1 Decembrie 2023 (15:37:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două automotoare Desiro au circulat pe 1 Decembrie pe ruta CFR Suceava – Putna, după o perioadă neagră de câteva săptămâni pe această rută, în care trenurile formate din locomotivă și vagoane au înregistrat întârzieri mari și foarte mari. 

Suceveanul Ioan Grădinariu, director al sucursalei CFR Călători din Iași, a confirmat pentru Monitorul de Suceava că cele două automotoare vor deservi în permanență această linie, fiind alocate Depoului Suceava.

Directorul CFR Călători a subliniat că a fost o muncă foarte dificilă, de exemplu automotorul colantat special pentru această linie având ambele motoare schimbate.

De luni până vineri, va circula câte un automotor, în timp ce de vineri și până duminică cursele regulate vor fi asigurate de ambele automotoare, cuplate, pentru a se reușit cât de cât acoperirea numărului de călători.

În aceste condiții, cu aceste automotoare, trenurile Suceava – Putna ar trebui să aibă un timp de parcurs de puțin peste 2 ore, cu aproximativ 40 de minute mai puțin decât face locomotiva clasică, cu vagoane. Asta pentru că în varianta cu locomotivă se pierde mult timp cu schimbarea sensului de mers, la Dornești și Putna.

”Facem eforturi pentru a asigura un mers decent pentru călători, nu putem face minuni având în vedere infrastructura, dar ne dăm interesul pentru a fi o normalitate pe care eu o văd în trenuri curate, încălzite și care să ajungă la timp, conform graficului de mers”, a subliniat Ioan Grădinariu.

Unul dintre automotoare are capacitatea de 110 locuri, iar al doilea de 70 de locuri. Probabil, în anumite zile, în special duminică, capacitatea de transport va fi depășită de numărul de călători, dar directorul sucursalei CFR Călători din Iași face apel la înțelegere din partea călătorilor.

Practica din ultima perioadă a arătat că varianta locomotivă cu vagoane, deși asigură o capacitate mai mare de transport, aduce mult mai multe deservicii călătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două automotoare au fost alocate pentru a circula permanent pe linia Suceava - Putna.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două automotoare au fost alocate pentru a circula permanent pe linia Suceava - Putna5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei