Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 283 (8507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Cea mai modernă sală de sport din Suceava, realizată în timp record de Simion Tehnoconstruct, inaugurată de Ziua Națională a României

Vineri, 1 Decembrie 2023 (21:46:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cea mai modernă sală de sport pentru elevi construită în municipiul Suceava, la Școala Gimnazială Nr. 10 din cartierul Burdujeni, a fost inaugurată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Finalizarea și darea în folosință a investiției de trei milioane de euro a municipalității sucevene, din fonduri proprii, care va deservi cei peste 1.200 de elevi ai școlii din cel mai mare cartier al orașului, au fost marcate printr-o festivitate organizată de conducerea instituției de învățământ.

„Pe 1 Decembrie 1918 s-a împlinit visul multor români, de a vedea România Mare. Astăzi, la 1 Decembrie 2023, se împlinește un vis care a durat 42 de ani. Sunt 42 de ani de când Școala Gimnazială Nr. 10 și-a deschis porțile pentru 650 de elevi, iar astăzi numărul acestora este aproape dublu”, a spus directorul instituției de învățământ, Rodica Zimbru.

De remarcat este faptul că sala de sport mult dorită, cea mai modernă din Suceava, a fost construită în timp record de firma Simion Tehnoconstruct, în doar jumătate din termenul de execuție impus prin contract de Primăria Suceava, de 15 luni.

 

Inaugurare cu sute de oameni și invitați de seamă, inclusiv din Parlamentul României

 

La evenimentul de inaugurare a sălii de sport au participat elevi, părinți, profesori, reprezentanții constructorului și cei ai administrației locale, cei ai administrației județene, dar și reprezentanți ai Parlamentului României.

Astfel, alături de primarul Sucevei, Ion Lungu, s-au aflat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, senatorul Constantin Daniel Cadariu, deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu (care a și fost elev al Școlii 10), precum și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

După intonarea imnului de stat de către corul școlii, au fost rostite o binecuvântare și o rugăciune de către părintele-profesor Gheorghe Husarciuc.

 

Lungu: „Școala 10 este o școală performantă și merita această sală de sport”

 

Invitat să ia cuvântul, primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat importanța zilei de 1 Decembrie, dar și a sălii de sport la care vor avea acces peste 1.200 de elevi.

„Școala 10 este o școală performantă și merita această sală de sport. Pregătim acum un proiect pentru reabilitarea energetică a școlii, pentru că vrem să fie o școală modernă. Mulțumim constructorului care a terminat într-un timp record nu doar creșa din Fălticeni, ci și această sală de sport, ridicată în doar 7 luni. A făcut lucrarea cu responsabilitate și profesionalism, și pentru asta îi mulțumesc. Mulțumesc de asemenea proiectantului, cadrelor didactice și doamnei director. Am făcut dirigenție de șantier aici și iată că am scos-o la capăt”, a declarat Ion Lungu, care a primit din partea instituției de învățământ o diplomă „de aleasă prețuire și recunoștință pentru sprijinul oferit în construirea sălii de sport”.

Edilul Sucevei l-a invitat alături de el pe reprezentantul firmei Simion Tehnoconstruct, Elisei Bidu, care i-a făcut o surpriză, oferindu-i un cadou simbolic - un tricou galben, precum cel purtat de Gică Hagi, cu numărul 10, dar pe care era imprimat numele „Lungu”.

Flutur: “Suceava mereu are câte ceva nou”

 

Câteva cuvinte la inaugurarea sălii de sport a dorit să spună și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a remarcat că deși are multe inaugurări și lucrări de vegheat în județ, nu poate să nu vadă lucrurile bune care au transformat municipiul Suceava.

„Suceava mereu are câte ceva nou. Sunt vreo 10 săli de sport aici, la Suceava. Vreau să fim sincer unii cu alții. Cum arăta Suceava acum câțiva ani și cum arată acum? Sunt numai lucruri bune. Aceleași lucruri bune se întâmplă și în județ. Săli de sport moderne la Liteni, la Vatra Moldoviței, la Frătăuții Vechi și în alte localități. Sunt vreo 30 în județ. Să facem sport, asta înseamnă sănătate, dar și satisfacții și performanță. Vă felicit! Trebuie să gândim pozitiv. Cred că prea mult ne plângem și prea puțin vedem lucrurile bune care se întâmplă, cum este și astăzi la Școala 10, o școală de nota 10”, a spus Flutur, care l-a felicitat pe primarul Ion Lungu.

Sală de sport lucrată cu muncitori care s-au întors din străinătate, pentru că este de lucru în România

 

Realizarea în timp record a sălii de sport din Suceava s-a datorat atât ambiției constructorului, cât și experienței echipelor de muncitori, majoritatea reveniți de peste hotare.

Reprezentantul constructorului, Elisei Bidu, a remarcat importanța realizării de investiții, care fac economia țării să funcționeze și meseriașii să revină acasă, alături de familiile lor. „Recunosc că a fost o ambiție a noastră să finalizăm sala înainte de termen. Am colaborat foarte bine cu Primăria Suceava, cu primarul Ion Lungu, căruia îi mulțumim, dar ne bazăm și pe autoritățile județene și parlamentari, care sunt prezenți aici, pentru a susține investițiile. La această sală de sport au lucrat foarte mulți muncitori care au venit de afară. Au venit tocmai pentru că este de lucru și în România. Media de vârstă a lor este de 35-40 de ani maxim. Sunt oameni cu familii care s-au întors acasă și pe care ne bazăm foarte mult”, a explicat reprezentantul firmei Simion Tehnoconstruct, care a evidențiat calitatea lucrărilor executate și rapiditatea cu care au fost făcute, datorate echipelor cu muncitori foarte buni.

Compania Simion Tehnoconstruct, cu un palmares impresionant de realizări în întreaga țară, este condusă de asociații ing. Elisei Bidu, absolvent al Universității Tehnice de Construcții din București, și ing. Viorel Simion, absolvent al Facultății Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași.

Firma s-a remarcat anul trecut prin realizarea în timp record, de numai patru luni, a primei creșe „verzi” din România, la Fălticeni, iar anul acesta cu sala de sport modernă de la Suceava, finalizată în jumătate din termenul de execuție.

Inaugurarea sălii de sport de la Școala Nr. 10 din Burdujeni s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii școlii, care de acum vor putea practica acolo mai multe sporturi, precum baschet, volei sau tenis, dar și tenis de masă, aerobic și dansuri ori, dacă doresc, pot să meargă la sala de forță și mobilitate, în spațiile amenajate special la demisol.

Sală de sport cu multiple funcționalități, cu două niveluri funcționale

 

Sala de sport de la Școala Nr. 10, cu o suprafață construită de 940,90 mp și o suprafață desfășurată de 1.861,8 metri pătrați, are două niveluri funcționale:

-  parterul, cu teren de sport pentru baschet, tenis și volei, cu o suprafață de 687 mp, dar și o zonă pentru exerciții de încălzire;

- demisolul, cu sală de tenis de masă, sală de forța și mobilitate, sală de aerobic și dansuri, birouri pentru profesori, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

Noua sală de sport este racordată la sistemul de termoficare al orașului, de unde beneficiază de căldură și apă caldă, dar pe timp de vară și nu numai își produce singură necesarul de apă caldă, printr-un sistem de patru panouri solare (cu câte 20 de tuburi vidate), racordat la un boiler de 500 litri. Noua sală de sport este prevăzută cu instalații de climatizare moderne, de tip VRV, inclusiv cu centrală de tratare a aerului, cu recuperator de căldură și „chiller” - echipament de răcire, pentru perioadele călduroase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai modernă sală de sport din Suceava, realizată în timp record de Simion Tehnoconstruct, inaugurată de Ziua Națională a României.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cea mai modernă sală de sport din Suceava, realizată în timp record de Simion Tehnoconstruct, inaugurată de Ziua Națională a României5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei