Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 245 (8469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opt școli și ONG-uri din județ vor primi calculatoare recondiționate

Miercuri, 18 Octombrie 2023 (14:56:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt instituții educaționale din județul Suceava vor primi 145 de calculatoare recondiționate din partea Asociației Ateliere Fără Frontiere, autoarea campaniei Dăm Click pe România. Inițiativa vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția către o educație digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale.

În această ediție a campaniei vor primi calculatoare: Asociaţia „Euroactiv”, Fundația Te Aud România, Asociația Umanitară Fam, Asociația ,,True Health”, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Structura Nr. 2 (Plopi), Școala Gimnazială Poieni – structură a Școlii Gimnaziale ,,Academician Haralambie Mihăescu” Udești, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială Mariței.

Cele 145 de calculatoare vor ajunge la 624 de tineri și elevi din instituțiile menționate.

„2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în a doua parte a ediției Dăm Click pe România 2023, către 154 de instituții educaționale din 40 de județe ale țării. Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social”, au menționat reprezentanții Ateliere fără frontiere.

Potrivit acestora, ediția Dăm Click pe România 2023, susținută de Kaufland România și OMV Petrom, a avut două apeluri de proiecte, iar la finalul ediției, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 289 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt școli și ONG-uri din județ vor primi calculatoare recondiționate.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt școli și ONG-uri din județ vor primi calculatoare recondiționate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei