Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 189 (8413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrările de la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului vor fi corectate digital

Luni, 14 August 2023 (14:07:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a anunțat o schimbare importantă în ceea ce privește evaluarea lucrărilor de la cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Tezele candidaților din toată țara vor fi corectate în format digital, ministerul oferind detalii despre această nouă formă de evaluare.

Într-o primă fază, după finalizarea probei, toate tezele vor fi scanate în clasă, apoi încărcate într-o platformă securizată și ulterior distribuite în mod aleatoriu corectorilor logați în program.

Obiectivul acestei măsuri este eliminarea erorilor umane în corectarea examenului.

„Odată cu sesiunea august - septembrie 2023 a examenului național de bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților”, este anunțul făcut de Minister.

În sesiunile iunie - iulie 2022 și iunie - iulie 2023 a bacalaureatului și evaluării naționale s-a pilotat evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise pentru candidații din județele Călărași și Dâmbovița, ministerul hotărând generalizarea acestei proceduri.

Printre beneficiile evaluării digitalizate, ministerul numește eliminarea birocrației; reducerea timpului de lucru destinat evaluării; transmiterea, în mod automat și aleatoriu, către alți doi evaluatori, a lucrărilor pentru care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori inițiali este mai mare de un punct; scăderea riscului erorii umane; posibilitatea realizării unor analize complexe a rezultatelor examenelor.

 

·       Evaluarea digitală, pas cu pas

Pentru evaluarea digitalizată se vor folosi scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații.

 „Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naționale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare națională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă logistică a organizării acestor examene, ci și firesc, în contextul evoluției tehnologice”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

 

·       1.061 de candidați în județul Suceava

 

Peste 33.900 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul național de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2023, prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată.

La nivelul județului Suceava, 1.061 de absolvenți își vor încerca norocul în cadrul sesiunii din toamnă a examenului.

Sesiunea august–septembrie 2023 a examenului de bac debutează cu proba scrisă la limba și literatura română, pe data de 16 august.

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis că va organiza trei centre de examinare: Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, CT „Petru Mușat” Suceava și CT „Samuil Isopescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului vor fi corectate digital.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului vor fi corectate digital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei