Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 150 (8374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea ”Ștefan cel Mare” își menține statutul de instituție de top în clasamentul mondial QS World University Rankings 2024

Joi, 29 Iunie 2023 (09:00:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția 2024 a clasamentului QS World University Rankings, publicată zilele trecute, plasează din nou Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în eșalonul universităților 1.201 – 1.400 pe plan mondial. În noul clasament USV continuă să fie ierarhizată drept una dintre cele 1.500 de universități de excelență pe plan mondial și între cele mai performante 13 universități din România.

Pentru întocmirea QS World University Rankings 2024  au fost analizate rezultatele a 2.963 de instituții, dintre care 1.499 au îndeplinit criteriile riguroase pentru a fi incluse în ierarhizare Au fost semnalate 83 de intrări noi prin raport la ediția precedentă, iar în top se regăsesc doar 13 universități din România, la fel ca în ediția 2023.  

Pentru întocmirea prestigiosului clasament QS World University Rankings, ajuns la cea de a 20-a ediție, s-au luat în considerare câțiva indicatori de bază deja cunoscuți, precum: ponderea studenților străini, prestigiul academic, reputația în rândul angajatorilor, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți, ponderea cadrelor didactice din străinătate, precum și alți trei indicatori noi: impactul pe piața muncii, ponderea în rețeaua internațională de cercetare și sustenabilitatea.

Cea mai bună clasare a USV în această ediție rămâne la indicatorul ce privește ponderea studenților străini - poziția 443 în clasament, universitatea suceveană având cel mai mare număr de studenți internaționali dintre universitățile românești analizate. Referitor la ceilalți indicatori, USV se plasează după cum urmează: prestigiul academic – în eșalonul 601+, reputația în rândul angajatorilor – în eșalonul 601+, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice – în eșalonul 701+, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți –în eșalonul 701+, ponderea cadrelor didactice din străinătate – eșalonul 701+. În eșalonul 701+ se situează instituția suceveană și în cazul celor trei indicatori noi.

QS World University Rankings este considerat unul dintre primele 3 topuri universitare internaționale în ceea ce privește vizibilitatea, rezultatele publicate fiind valorizate pentru dezvoltarea de politici publice în educație. Cea de-a 20-a ediție vine într-un moment în care prioritățile în învățământul superior evoluează, QS World University Rankings aflându-se în poziția privilegiată de a fi un punct de legătură în sfera învățământului superior, fiind conectat cu milioane de studenți, sute de mii de cadre universitare și angajatori și mii de instituții din întreaga lume. Clasamentul pentru anul 2024 poate fi consultat la următoarele legături: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2024

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2024?&tab=indicators&countries=ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea ”Ștefan cel Mare” își menține statutul de instituție de top în clasamentul mondial QS World University Rankings 2024.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea ”Ștefan cel Mare” își menține statutul de instituție de top în clasamentul mondial QS World University Rankings 20243.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei