Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 76 (8300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mirela Adomnicăi va depune în Parlament peste 50 de pagini de amendamente pentru modificarea Legilor Educației

Duminică, 2 Aprilie 2023 (09:50:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, că în cursul zilei de luni va depune mai multe amendamente pentru modificarea Legilor Educației. Mirela Adomnicăi a precizat că în urma dezbaterii publice pe care a organizat-o la sediul PSD Suceava pe marginea noilor proiecte ale Legii Educației au fost strânse peste 50 de pagini de amendamente. Adomnicăi a dat asigurări că aceste amendamente vor fi depuse luni la Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților. „Întâlnirea din cadrul proiectului Cafeneaua Politică a fost într-adevăr o dezbatere, care a durat mai bine de trei ore. Sunt convinsă că am fi continuat să discutăm, dacă ora nu ar fi fost atât de târzie”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a spus că în cadrul dezbaterii publice de la sediul PSD au avut loc discuții constructive la care au fost prezenți lideri de sindicat, directori de școli, profesori, inspectori școlari, învățători, părinți și bunici. „Toți cei prezenți au avut același interes, acela de a rezolva cât mai multe dintre problemele sistemului educațional din România. Îmi doresc ca o parte cât mai mare dintre propunerile formulate în cadrul dezbaterii să se concretizeze în modificări legislative și vă asigur că, în calitate de parlamentar, voi face toate demersurile în acest scop. Cu toții suntem de acord că e nevoie de reformă și că proiectele de legi nu acoperă și nu rezolvă problemele din învățământ”, a declarat Adomnicăi. Ea a ținut să le mulțumească tuturor celor care au participat la dezbaterea publică pe marginea proiectelor pentru Legea Educației.

Mirela Adomnicăi declara recent că în contextul în care în ultimele trei decenii legislația în domeniul educației a suferit multe modificări, însă învățământul românesc nu a făcut progrese semnificative, aceste dezbateri demarate de Partidul Social Democrat sunt extrem de importante. „Fie că vorbim de cadre didactice, de elevi sau studenți, părinți, ONG-uri, sindicate, consider că e nevoie să cunoaștem în primul rând cele două proiecte de lege făcute publice recent de Ministerul Educației și să aducem cât mai multe observații și completări, pentru a nu avea doar o schimbare superficială. Încă avem școli nesigure, departe de a fi considerate moderne, digitalizate și verzi. O treime dintre școlile din județ nu au pază sau supraveghere video. În privința învățământului universitar, studiile arată că aproape un student din doi nu termină facultatea”, a precizat Adomnicăi. Ea consideră că în prezent, cifrele în România nu arată bine, având în vedere că rata de părăsire timpurie a școlii este ridicată, iar, conform testelor PISA, 44% dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional, plasați pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de competență la citit, matematică și științe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi va depune în Parlament peste 50 de pagini de amendamente pentru modificarea Legilor Educației.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirela Adomnicăi va depune în Parlament peste 50 de pagini de amendamente pentru modificarea Legilor Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei