Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 48 (8272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Albumul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Răzvan Voiculescu, lansat vineri la USV

Marţi, 28 Februarie 2023 (13:21:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui vineri, 3 martie, începând cu ora 18.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, lansarea unui important album artistic. Purtând semnătura fotografului Răzvan Voiculescu și intitulat „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, albumul reprezintă partea finală a trilogiei de albume foto dedicate călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, într-o altă dimensiune a României.

Albumul lansat vineri încheie o muncă de 12 ani, de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”. Astfel, în cadrul evenimentului moderat de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, îl veți putea întâlni pe fotograful Răzvan Voiculescu, dar și pe o parte dintre personajele din album. În cursul evenimentului va avea loc și proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu un scurt recital susținut de Lorena Oltean.

Vorbind despre creația sa, fotograful Răzvan Voiculescu declara: „Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogăție înseamnă spirit. Bucătăriile mele hoinare nu au rețete, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”.

După primele două volume ale trilogiei, „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”, „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi, în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești, de care să se bucure și generațiile care vin.

Având în vedere preocupările de cercetare ale Universității ”Ștefan cel Mare” în domeniul patrimoniului cultural, evenimentul de vineri vine în completarea acțiunilor realizate în ultimii ani în acest domeniu (proiectele PORT Cultural, www.portcultural.usv.ro și HE Cross https://hecross.net/).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Albumul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Răzvan Voiculescu, lansat vineri la USV.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albumul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Răzvan Voiculescu, lansat vineri la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei