Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită a atașatului cultural al Ambasadei Americii la București, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Vineri, 24 Februarie 2023 (14:03:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atașatul cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, William J. O’Connor, a făcut joi o vizită la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. El s-a adresat studenților în cadrul unei prelegeri - Cultural Diplomacy: A Pillar of US - Romania Bilateral Relations, organizată de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării de la universitatea suceveană, cu ocazia unui eveniment moderat de lector univ. dr. Codruț Șerban.

Conferința s-a adresat studenților USV și a avut drept scop punerea în prim-plan a discuțiilor privind diplomația culturală, precum și a celor legate de relațiile bilaterale dintre Statele Unite și România. William J. O’Connor a debutat cu o succintă prezentare a carierei sale politice și a oferit detalii privind atribuțiile pe care acesta le are în cadrul Ambasadei SUA din București. Discursul invitatului s-a axat apoi pe trecerea în revistă a situației politice actuale, dominată de conflictul militar de la granița țării noastre, și pe clarificarea unor aspecte teoretice privind importanța securității politice și economice în situațiile de criză. Discuția s-a îndreptat ulterior către diplomația culturală și transferul cultural româno-american, prin promovarea, acceptarea și înțelegerea diferențelor și asemănărilor culturale. O’Connor a afirmat faptul că „diplomația funcționează perfect atunci când aceasta este exercitată în baza relațiilor interpersonale, fapt ce consolidează legăturile politice”.

În a doua parte a întâlnirii, studenții prezenți la eveniment au fost încurajați să adreseze întrebări și să se angajeze în discuții privind diplomația în general. Schimbul de replici și opinii a fost unul sincer și educativ.

În încheierea prelegerii, William J. O’Connor a vorbit despre importanța și puterea unei comunități de a schimba lumea, reamintind de ajutorul umanitar extraordinar pe care oamenii din zona Bucovinei l-au oferit celor refugiați din calea războiului din Ucraina.

William J. O’Connor a avut apoi o întrevedere cu prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul USV, în cadrul căreia s-a discutat despre contextul geopolitic actual și multiplele sale implicații, despre situația studenților suceveni care provin din Ucraina și din Republica Moldova, dar și despre posibilitatea dezvoltării unei colaborări mai apropiate între cele două instituții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită a atașatului cultural al Ambasadei Americii la București, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizită a atașatului cultural al Ambasadei Americii la București, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei