Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scădere cu aproximativ 10 la sută a numărului de autorizații de construire și de noi locuințe

Vineri, 24 Februarie 2023 (14:28:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza cauzată de factorii externi și de cei medicali, cu efectul direct al creșterii prețurilor la materiale de construcții, s-a resimțit destul de puternic în domeniul ridicării locuințelor noi, o arată cele mai noi analize ale Direcției Județene de Statistică Suceava.  

Una dintre cele mai importante concluzii este că numărul de autorizații de construire pentru clădiri noi de locuit a fost în scădere în fiecare lună față de anul 2021.

Cu referire la tot anul 2022, în județul Suceava s-au eliberat 2.382 autorizații pentru clădiri rezidențiale, numărul lor fiind cu 10,9% mai mic faţă de numărul autorizațiilor emise în perioada similară din anul 2021 (2.673 autorizații).

Chiar și pe fondul acestei scăderi, județul Suceava are un ritm de construire peste medie. Relevant este că în decembrie anul trecut, din totalul de 531 autorizații pentru clădiri rezidențiale eliberate în cadrul Regiunii Nord-Est, județul Suceava deţine 29,2% din numărul total. Celelalte judeţe sunt destul de departe: judeţul Bacău 19,6%, Botoşani 21,4%, Iaşi 17,5%, Neamţ 8,9%, Vaslui 3,4%.

Un alt indicator statistic - locuințe terminate - aduce date ce confirmă aceeași tendință de scădere, care pare a fi una generală, în toată România.

Astfel, în primele nouă luni ale anului trecut, în județul Suceava s-au înregistrat 1.140 de locuințe terminate, numărul lor fiind mai mic cu 8,9% față de numărul caselor finalizate în perioada similară din anul 2021.   

Analiza pe medii de rezidență relevă faptul că numărul locuințelor terminate în primele nouă luni ale anului trecut a înregistrat o scădere cu 4,3 puncte procentuale în mediul urban şi cu 10,6% în mediul rural faţă de perioada similară din anul 2021.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scădere cu aproximativ 10 la sută a numărului de autorizații de construire și de noi locuințe.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scădere cu aproximativ 10 la sută a numărului de autorizații de construire și de noi locuințe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei