Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Peste 7.000 de preșcolari, școlari sau studenți au beneficiat de sponsorizări EGGER

Luni, 13 Februarie 2023 (13:27:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 7.000 de copii și adolescenți din grădinițele, școlile și liceele din județ, dar și studenți din Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava au beneficiat de sponsorizările EGGER din anul 2022, bazate pe nevoi reale. Este vorba despre săli de clasă atrăgătoare, cu mobilier nou și pardoseală sigură, laptopuri și videoproiectoare care să înlesnească actul didactic, săli de sport și spații care să încurajeze elevii să desfășoare activități sportive, premii pentru cei care performează.

 

Peste 1.200 de elevi incluși în programul „EGGER adoptă o școală”

 

Pentru cei 570 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Bogdan Vodă” anul 2022 a fost unul al modernizării întregii școli. Mobilierul școlar a fost înnoit integral, parchetul din 12 clase a fost înlocuit. Au fost montate table magnetice în 19 clase, au fost renovate holurile și casa scărilor, dar și intrarea principală. Lucrările vor continua în 2023 cu renovarea terenului de baschet și amenajarea unui spațiu verde pentru desfășurarea orelor în aer liber. Valoarea sponsorizării EGGER se ridică la 225.000 de euro.

Tot la școala ”Bogdan Vodă” a fost organizat, pentru al doilea an școlar, clubul de lectură MiniFanbook dedicat elevilor din clasele II-IV.

Peste 60 de elevi citesc lună de lună o carte și participă la clubul de lectură unde au ca invitat autorul, traducătorul sau ilustratorul cărții citite. Pentru acest proiect biblioteca școlii a fost dotată cu 200 de cărți noi, care pot fi împrumutate, spre a fi citite, de orice elev al școlii.

Următorii beneficiari ai programului ”EGGER adoptă o școală” au fost cei peste 720 de elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Cu ocazia aniversării a 150 de ani ai colegiului, compania EGGER a oferit 160.000 de euro pentru renovarea holului central, a parterului și a etajului, dar și a băilor de la parter. La finalul lucrărilor, Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” și-a primit oaspeții într-un spațiu pregătit pentru un eveniment atât de important.

”Acum câțiva ani nu ne-am fi imaginat că putem avea un impact atât de mare. Compania EGGER a crescut alături de comunitate, i-a înțeles nevoile și a răspuns la ele. Când tragem linie știm că peste 1.200 de elevi află că școala în care învață poate fi și un loc atractiv, în care să petreci timpul cu plăcere. Educația este singura șansă pentru un viitor mai bun”, a declarat Alina Chifan, director de Vânzări la EGGER.

 

Performanța în educație, încurajată

 

Tot în anul 2022 EGGER a oferit sprijin în cărți, bani sau excursii în valoare de 24.000 de euro pentru 281 de școlari din Rădăuți, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Suceava sau studenți din Suceava și Cluj-Napoca. Este forma în care au recompensat participarea sau rezultatele excepționale de la olimpiade (astronomie, cultură și spiritualitate românească) și concursuri naționale (de matematică, de Ziua Europei) și internaționale (Hard&Soft, Seismic Design Competition, EUCYS).

Celor 50 de membri ai echipei naționale de robotică, Autovortex, le-au fost puse la dispoziție fonduri pentru programarea robotului din anul competițional 2022-2023 și participarea la concursul din Coreea de Sud a unui membru ce provine din județul Suceava.

 

Săli de clasă și de sport modernizate și echipamente IT în 17 școli

 

Peste 2.000 de preșcolari și elevi din 13 instituții de învățământ învață în clase cu mobilier nou din PAL EGGER, pardoseală EGGER, biblioteci noi sau dotate cu laptopuri sau videoproiectoare noi. Este vorba de grădinițele ”Micul Prinț” și ”Prichindelul”, școlile gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ”Regina Elisabeta”, Colegiul Tehnic, Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți, școlile din Suceava, Dornești, Satu Mare, Milișăuți, Burla, Câmpulung Moldovenesc, Stroiești. Lor li se alătură cei peste 450 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” din Rădăuți, care de un an au uitat de cretă și scriu cu marker pe table magnetice sponsorizate de EGGER.

”În cadrul EGGER, acordăm o importanță deosebită activității sportive și susținem practicarea sportului, atât în rândul angajaților, cât și în rândul comunității din care facem parte. În 2022 am contribuit la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea orelor de educație fizică pentru cei aproape 1.500 de elevi de la Școala Specială ”Sf. Stelian” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Vodă” și Colegiul Național ”Spiru Haret” din Suceava și Școala Gimnazială Crucea.

Pentru cei peste 840 de preșcolari și școlari de la Școala Gimnazială ,,Dr. Simion și Metzia Hîj" din Volovăț am sprijinit achiziționarea și montarea în curte a unui covor cauciucat care le permite copiilor să se joace într-un spațiu sigur și atractiv”, au precizat reprezentanții companiei care este principalul angajator din zona Rădăuți.

Alături de activitatea sportivă, alimentația constituie un factor important pentru sănătatea copiilor. Celor 150 de boboci de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava le-a fost pus la dispoziție un „food corner” cu fructe în săptămâna ce a precedat începerea anului școlar.

Iar la începerea noului an școlar 2022-2023 elevii de la școala gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți au găsit în clase coșuri cu fructe.

 

Parteneriat pe termen lung cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava

 

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava rămâne un partener constant în proiectele pentru educație pe care EGGER le sponsorizează.

Din toamna anului 2022 studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor învață utilizând echipamente în care pot dezvolta aplicații software pentru procese de automatizare discrete și continue în diverse domenii ale industriei.

Primii studenții de la Facultatea de Medicină și Științe biologice, nou înființată, se pregătesc pentru a deveni specialiști în domeniul Asistenței medicale generale prin simulări medicale pe echipamente achiziționate cu sprijinul EGGER (simulatorul de naștere de tip pelvis și manechinul didactic pentru efectuarea injecției intravenoase).

Tot în 2022 compania EGGER a semnat participarea la Consorțiul DUAL USV, un proiect destinat înființării unui campus integrat pentru învățământ dual. Campusul va include laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual în licee din județele Suceava, Botoșani și Neamț, în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică.

 

Fabrică EGGER cu peste 850 de angajați, la Rădăuți

 

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava, unde a investit cca. 500 de milioane de euro în dezvoltarea unității strategice de producție într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație. Fabrica are peste 850 de angajați, iar acolo sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.000 de preșcolari, școlari sau studenți au beneficiat de sponsorizări EGGER.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.000 de preșcolari, școlari sau studenți au beneficiat de sponsorizări EGGER0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei