Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 11 (8235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și-a deschis o filială în Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani

Luni, 16 Ianuarie 2023 (18:49:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava și-a deschis, începând de luni, o filială în Centrul Multifuncțional „Arta” din cartierul Ițcani. Evenimentul a avut loc în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, a directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a consilierului primarului Sucevei, Ion Lungu, Ovidiu Milici și a consilierului județean Radu Pentiuc.

După deschidere, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că își dorește ca un număr cât mai mare de copii, de tineri să vină și să împrumute cărți de la noua filială din Ițcani a Bibliotecii Bucovinei. „Biblioteca este o instituție de cultură care s-a validat în timp, dar este și o instituție care are obligația să facă ceea ce trebuie pentru cultură. Și ajungem la citit, la carte. La a citi sau a nu citi o carte, la a fi mai mult pe internet sau prin alte medii. Eu aș spune că partea de online și de internet e un pic ca în modă. Acum se poartă internetul. Dar vedeți că în modă lucrurile nu țin foarte mult. Sunt lucruri care rămân ani și zeci de ani, dacă vreți ca și în modă. Dacă albul și negrul sunt permanente, eu cred că cititul, cartea vor dăinui”, a precizat Niculai Barbă.

El a spus că la Biblioteca Bucovinei sunt activități care presupun și folosirea internetului. „Pe internet însă toate lucrurile sunt aruncate acolo și depinde doar de noi să știm să le spunem tinerilor, copiilor ce este bun să ia de acolo. Oricum, mai bun decât o carte nu veți găsi, dar este important să nu le interzicem internetul. Nu le interzicem, doar le spunem că acolo sunt și lucruri bune și rele, dar cel mai important lucru este să citească o carte”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

La final, el a oferit un cadou noii biblioteci din cartierul Ițcani, un album foto cu Suceava, „Dumitru Balint”, realizat de Centrul Cultural Bucovina. Niculai Barbă a mai spus că la Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani, recent reabilitat de Primăria Suceava, vor continua să aibă loc evenimente organizate prin Centrul Cultural Bucovina pentru copiii și tinerii din acest cartier, dar și din localitățile limitrofe municipiului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și-a deschis o filială în Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și-a deschis o filială în Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei