Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 10 (8234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

90 de microbuze și autobuze verificate concomitent cu șoferii acestora

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 (14:28:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii rutieri au organizat, vineri dimineață, o amplă acțiune de control care a presupus verificarea transportatorilor de persoane care efectuează curse pe raza județului Suceava.

Controlul a urmărit verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectiv documentele șoferilor și testarea acestora cu aparatele etilotest și drogtest. De asemenea, s-a verificat respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului.

În total, în cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 90 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest toți conducătorii auto verificați.

Dacă pe linie de consum de alcool sau substanțe interzise nu au fost constatate infracțiuni, legat de abateri la regimul rutier și probleme la mașini au fost găsite ceva nereguli.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 32 de amenzi, cele mai multe pentru nereguli la regimul rutier.

Polițiștii au reținut și 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului de persoane, pentru probleme tehnice și lipsă documente. Într-un caz, polițiștii au dispus inclusiv suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Polițiștii nu au uitat nici de cei care fac curse ilegale, chiar dacă nu au fost vizați direct de această acțiune din ziua de vineri, 13 ianuarie.

”Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viața în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca șoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influența alcoolului sau să aibă intenții de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane. Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 90 de microbuze și autobuze verificate concomitent cu șoferii acestora.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
90 de microbuze și autobuze verificate concomitent cu șoferii acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei