Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 307 (8224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJ va construi un nou terminal la Aeroportul Suceava după ce în 2022 s-a atins cifra record de aproape 800.000 de pasageri

Marţi, 3 Ianuarie 2023 (15:55:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că anul acesta vor începe procedurile pentru construcția unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, după ce în 2022 s-a înregistrat un nou record, de aproape 800.000 de pasageri. Gheorghe Flutur a spus că la finalul anului trecut s-a înregistrat o cifră de peste 760.000 de pasageri, dublu față de anul 2021. Flutur a spus că în primăvara acestui an urmează să fie finalizate lucrările la cel de-al doilea terminal de pasageri, urmând să fie pregătită documentația și să înceapă proiectarea terminalului 3 și a unui terminat pentru transport cargo. Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că dezvoltarea aeroportului sucevean trebuie să continue, în condițiile în care la finalul anului trecut compania Wizz Air a deschis o bază operațională proprie la Suceava și a deschis încă șase zboruri externe și creșterea frecvențelor pentru cursele deja existente.

El a amintit că se implementează un proiect în valoare de 13 milioane de euro pentru creșterea gradului de siguranță și securitate. Gheorghe Flutur a spus că prin acest proiect se va construi un drum și un gard perimetral cu o lungime de șase kilometri, va fi deschis un dispecerat de securitate și se vor achiziționa echipamente de securitate, o autospecială de aerodrom pentru stins incendii și o autofreză de zăpadă, pentru pistă. Șeful administrației județene a mai spus că anul acesta va începe și construcția unui nou drum din Suceava, din zona cartierului Burdujeni, către Aeroportul Ștefan cel Mare. Concomitent, va fi construită și o rețea de apă și canalizare către aeroport, paralelă cu noul drum.

Flutur a mai declarat că tot la aeroport vor fi amenajate încă 200 de locuri de parcare. Nu în ultimul rând, el a arătat că în proiectul viitoarei autostrăzi A7 există o bretea rutieră către aeroport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ va construi un nou terminal la Aeroportul Suceava după ce în 2022 s-a atins cifra record de aproape 800.000 de pasageri.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
CJ va construi un nou terminal la Aeroportul Suceava după ce în 2022 s-a atins cifra record de aproape 800.000 de pasageri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei