Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 307 (8224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

68 de „bunici” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-au bucurat și în acest an de „gustul sărbătorilor de-acasă”

Marţi, 3 Ianuarie 2023 (13:39:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

68 de „bunici” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-au bucurat și în acest an de „gustul sărbătorilor de-acasă”, o acțiune cu tradiție organizată de voluntari din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna. Preotul Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna, împreună cu preoteasa prof. Daniela Ceredeev, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, și mai mulți voluntari - gospodari pricepuți din Ciumârna, le-au readus aminte „bunicilor” de la Solca de gustul bunătăților de-acasă.

Pe lângă tradiționala tochitură, bunicii au avut pregătit în meniu și „mămăligă de barabule” cu lapte acru și brânză de burduf, toate gătite cu multă dragoste de voluntarii din Ciumârna, prieteni dragi ai „bunicilor” de la Solca de mai mulți ani.

„Și-a dat Bunul și ne-am putut împlini și-n acest an făgăduința și bucuria. C-așa s-a-ndătinat la noi, în Parohia <Sfântul Ierarh Nicolae> Ciumârna, să fim și-ntre aceste sărbători aproape de <bunicii> de la Solca și să le-aducem aminte de gustul sărbătorilor de acasă. Rămâne acesta un dar de suflet, pe care reuşim, iată, să ni-l facem de câțiva ani de sărbători. Am pregătit noi înşine micul dejun și prânzul celor 68 de bunici de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca. Şi nu un prânz ca oricare. Tochitură (<pomana porcului> chiar atunci și acolo tăiat), <mămăligă de barabule>, lapte acru-n cofă şi brânză din bărbânță. Apoi, șorici, fructe, cozonac, cornulețe cu poverlă, bacarăi şi prăjituri”, după cum a povestit preoteasa prof. Daniela Ceredeev.

 

·       Colinde. Emoție. Mulțumiri

„Bunicii” de la Solca au primit cu mare bucurie și colindători. Este vorba de o corală de familie, care a însoțit grupul de la Ciumârna, „ce-a împărtășit cu noi”, a apreciat preoteasa prof. Daniela Ceredeev, „minunea și bucuria de-a ni se fi născut Mântuitor. I-au fermecat și pe bunici și le-am simțit, o dată în plus, nostalgia și împăcarea că mai au timp mărunt de petrecut pe-<aici>. De-aceea ne și străduim să le aducem, nu pe cât de des am vrea, încă puțină mângâiere și-un dram de bucurie”.

Economistul Carmen Rusu, administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, a mulțumit în numele „bunicilor” tuturor „binefăcătorilor”, oamenilor cu inimă deschisă, voluntarilor de la Ciumârna care au pregătit cu multă dragoste bucate cu gust de-acasă pentru bătrânii de la Solca. „Din tot sufletul le mulțumim enoriașilor din Parohia Sf. Nicolae din Ciumârna, păstoriți de părintele Dan Ceredeev. A devenit tradiție ca în fiecare an de sărbători să ne fiți alături și să ne faceți bucurie bunicilor. Mulțumi mult, doamna Daniela Ceredeev. Vă mulțumim tuturor și rog pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească osteneala și jertfa creștinească”, a completat administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca.

Aceste vizite le fac foarte bine „bunicilor”. Fiecare dar contează, pentru că vârstnicii au nevoie mereu de dragostea și atenția noastră, iar lipsurile materiale le pot îngreuna existența. „E greu de așezat în cuvinte tulburarea ce vine deodată cu întâlnirea cu ei, cu bunicii. Și nici nu-i de lăsat să se vadă vreodată. Își spune fiecare povestea lui, o poveste ce s-ar vrea mereu și mereu ascultată. Și îndreptățită, și mângâiată, și înțeleasă. De-aveți un răgaz, nu-i ocoliți, oameni buni! O astfel de întâlnire este dintre cele ce fac recunoștința duioasă pentru tot ce ne-a fost dat să se întoarcă <acasă>. Recunoștință pentru statornicia de fiecare an, oameni buni”, a mai transmis prof. Daniela Ceredeev, care în numele familiei ei transmite mulțumiri tuturor oamenilor de bine care au răspuns afirmativ inițiativei de a organiza și în acest an un festin culinar tradițional pentru „bunicii” de la Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 68 de „bunici” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-au bucurat și în acest an de „gustul sărbătorilor de-acasă”.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
68 de „bunici” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca s-au bucurat și în acest an de „gustul sărbătorilor de-acasă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei