Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 297 (8214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crima de la Bosanci, cu nepotul care și-a ucis bunicul de față cu trei polițiști, descrisă în amănunt de procurori

Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 (15:37:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au finalizat dosarul privind faptele de omor și ultraj consumate la finele lunii octombrie, la Bosanci, unde un bătrân în vârstă de 87 de ani a fost ucis cu lovituri de cuțit de nepotul său, de față cu polițiștii veniți să aplaneze conflictul.

Procurorii au descris faptele după un scenariu în mare cunoscut. Totuși, sunt și elemente care nu au fost cunoscute. Unul ar fi că la fața locului erau trei polițiști încă din momentul în care autorul a venit spre ei și spre bătrân cu două cuțite.

Ancheta mai confirmă că polițiștii l-au observat pe individul înarmat care vine spre ei foarte târziu, practic cu o secundă, maxim două, înainte de atac.

În mod evident, cazul rămâne o pată pentru polițiștii care au fost la fața locului și care nu au reușit să oprească o crimă.

Ciprian Gorban, în vârstă de 36 de ani, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunile de violență în familie, cu raportare la omor și pentru ultraj în formă agravantă. Individul va fi judecat în prima fază a procesului la Tribunalul Suceava.

Dacă bunicul a fost ucis, unul dintre polițiști a suferit o puternică tăietură la nivelul feței, care va lăsa urma probabil pentru totdeauna.

Polițiștii care au ajuns la fața locului cu greutate susțin că primarul din Bosanci i-a pus foarte târziu în legătură cu vârstnicul

La data de 27 octombrie 2022, pe fondul unor neînțelegeri ce au avut loc între inculpat și victimă-bunicul acestuia, care locuiau în imobile diferite din incinta aceleiași curți, la Bosanci, bătrânul de 87 de ani a părăsit curtea casei sale fără a se certa cu inculpatul, și a apelat telefonic la primarul din Bosanci, solicitându-i sprijinul în legătură cu nepotul său.

În cadrul anchetei penale martorul, respectiv primarul Nicolai Miron, a arătat că victima i-a comunicat că nepotul său este bolnav psihic şi l-a ameninţat că îl va ucide. Ancheta a arătat că la ora 12.37, martorul (primarul din Bosanci) a apelat telefonic un agent de poliție, i-a relatat cele auzite de la victimă şi i-a cerut sprijinul pentru a rezolva această situaţie. Agentul de poliţie respectiv era liber și l-a sesizat telefonic pe un alt coleg, care l-a contactat ulterior, foarte repede, la ora 12:40, pe primar. Procurorii susțin că polițistul i-a cerut primarului telefonului victimei și l-a primit abia în jurul orei 14.15, așadar la aproximativ două ore. Polițistul respectiv a declarat în fața procurorilor că bătrânul i-a relatat doar că nu se înțelege cu nepotul său. Ulterior, agentul și-a sunat colegul din echipaj (cei doi erau de serviciu în acea zi pe zona Secției Rurale Bosanci) care era la Poliția municipiului Suceava, pentru alte probleme de serviciu. Cei doi polițiști au ajuns la Bosanci la 14.30, așadar la două ore după ce bătrânul i-a cerut ajutor primarului. La fața locului era ajunsă de multă vreme și fiica bătrânului, respectiv mama celui care avea să comită omorul. Femeia era însoțită de concubinul ei, astfel că spiritele păreau calme.

• Trei polițiști erau în stradă cu bătrânul

În declaraţia pe care a dat-o în cadrul anchetei penale martora (fiica bătrânului, respectiv mama criminalului) a susţinut că octogenarul i-a relatat că nepotul a împiedicat niște muncitori să toarne beton în dreptul casei lor, și i-a spus că îl va trimite în acea zi la ”Dumnezeul lui”. Un amănunt important, la fața locului erau în total trei polițiști, cei doi din echipajul de serviciu și un al treilea venit din timpul liber (de la Postul de Poliție Bosanci). Pe acest fond, lucrurile au luat o turnură absolut imprevizibilă.

A venit în fugă, cu cuțitele în mână, dar a fost văzut târziu

Redăm mai jos integral descrierea faptei de către procurorul criminalist de caz și vă lăsăm să trageți concluziile. Ancheta confirmă fără dubiu că cei trei polițiști au văzut foarte târziu că atacatorul vine în fugă, cu două cuțite, înspre ei și înspre bunic.

”La un moment dat, deranjat de faptul că victima a solicitat ajutorul lucrătorilor de poliţie pentru un conflict inexistent în opinia sa, inculpatul s-a enervat şi a luat hotărârea de a se răzbuna pe bunicul său. În acest sens inculpatul s-a înarmat cu două cuţite, a sărit gardul gospodăriei, a ajuns pe drum, a observat de la distanţă locul unde se afla bunicul său precum şi faptul că acesta stătea de vorbă cu doi lucrători de poliţie în ţinută de serviciu şi s-a deplasat în fugă spre locul respectiv. S-a reţinut că distanţa dintre locuinţa inculpatului şi locul unde se afla victima este de aproximativ 125 metri. Deplasarea în fugă a inculpatului cu un cuţit ţinut în mână deasupra capului a fost observată de muncitorii care lucrau în apropierea casei sale şi deşi unul dintre aceştia a încercat să le atragă atenţia poliţiştilor, strigătele sale nu au fost auzite din cauza distanţei mari şi a zgomotului mare produs de un utilaj aflat în stare de funcţionare pe şosea. Preocupaţi fiind de discuţia pe care o purtau, nici victima, dar nici celelalte persoane din apropierea sa nu au observat din timp deplasarea inculpatului, sesizând prezenţa acestuia abia când inculpatul se afla la aproximativ 4-6 metri distanţă de ei. Prima persoană care se afla în faţa inculpatului era un agent de poliţie care, văzând că inculpatul avea ambele mâini ridicate la nivelul feţei sale şi în fiecare mână ţinea un cuţit, a ridicat la rândul său mâinile cel mai probabil cu intenţia de a-l opri/respinge însă inculpatul, când a ajuns în dreptul său, l-a „îndepărtat” pe poliţist din faţa sa, lovindu-l cel mai probabil cu cuţitul din mâna stângă în zona feţei, continuându-şi deplasarea în viteză spre bunicul său. Inculpatul a ajuns imediat în spatele victimei şi a lovit-o pe aceasta cu unul dintre cuţite în zona spatelui, după care i-a aplicat şi alte lovituri cu cuţitele din spate tot în spate, profitând de incapacitatea acesteia de a se apăra de loviturile sale. În acest moment al incidentului, doi agenți de poliție au scos pistoalele din toc şi au tras focuri de armă asupra inculpatului pentru a-l determina să înceteze actele de violenţă asupra victimei. Un agent de poliţie a tras două focuri de armă, iar celălalt a tras un singur foc de armă. Două dintre aceste focuri de armă l-au nimerit pe inculpat, unul în coapsa stângă iar altul în glezna piciorului drept, determinându-l pe acesta să înceteze violenţele asupra victimei şi conducând totodată la căderea inculpatului în genunchi pe partea carosabilă a şoșelei. În continuare cei trei poliţişti au procedat la imobilizarea şi încătuşarea inculpatului”, este descrierea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor lucrători de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - Serviciul Investigații Criminale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crima de la Bosanci, cu nepotul care și-a ucis bunicul de față cu trei polițiști, descrisă în amănunt de procurori.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Crima de la Bosanci, cu nepotul care și-a ucis bunicul de față cu trei polițiști, descrisă în amănunt de procurori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei