Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expuneri academice sucevene la o importantă conferință europeană din Germania

Vineri, 16 Decembrie 2022 (10:34:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadre didactice și studenți din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, precum și un reprezentant al Consiliului Județean Suceava au fost invitați să participe la o importantă conferință internatională organizată și finanțată de către Consiliul Regional Schwaben din Germania. Astfel, în perioada 8-11 decembrie ei au participat la conferința ”Am Rande der Karpaten: Menschen, Städte, Landschaften”, o conferință despre  oameni, orașe și peisaje din zona Munților Carpați. Din partea Universității Ștefan cel Mare a fost prezentă la eveniment conf. dr. habil. Raluca Dimian împreună cu cinci studenți ai Secției de Germanistică a Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii a USV, iar Consiliul Județean Suceava a fost reprezentat de Corina Derla.

În cadrul conferinței, conf. dr. Raluca Dimian a susținut o prezentare cu titlul ”Exansiuni ale sistemului de învățămînt în Suceava și Iași în secolele al 19-lea și al 22-lea”. Conferința a fost organizată de Akademie Mitteleuropa în colaborare cu Bukowina Institut. Cei cinci studenți ai Facultății de Litere din Suceava, secția germanistică, au fost invitați în Germania pentru a asista la prezentările în limba germană din cadrul conferinței.

Cooperarea fructuoasă între Regiunea Schwaben și Județul Suceava s-a reflectat de-a lungul timpului și în plan academic, într-un parteneriat solid dintre Universitatea Augsburg și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Conferința a făcut parte din acțiunile comune care au constat de-a lungul timpului în schimburi de cadre didactice și studenți , acordarea de burse studenților USV în cadrul unor școli de vară sau la activități ale Institutului Bukowina din Augsburg, suplimentarea burselor Erasmus+  pentru studenții români plecați la studii în Germania, dotări pentru laboratoare și Biblioteca USV, precum și organizarea unor activități culturale cu participarea  Lectoratului de Limbă Germană din USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expuneri academice sucevene la o importantă conferință europeană din Germania.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expuneri academice sucevene la o importantă conferință europeană din Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei