Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autoritățile anunță că s-a găsit finanțarea pentru amenajarea unui traseu provizoriu care să permită închiderea podului de la Milișăuți pentru reabilitare

Vineri, 16 Decembrie 2022 (15:36:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritățile sucevene au anunțat că au fost găsite sursele de finanțare pentru amenajarea unui traseu provizoriu care să permită închiderea podului de pe DN 2H de la Milișăuți, de peste râul Suceava, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare. Prefectura Suceava a transmis că la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de vineri a avut loc o ședință de analiză a situației care se manifestă pe principalele căi rutiere din zona de nord a județului, în contextul valorilor foarte mari de trafic și al blocajelor care se produc urmare a formării coloanei de autovehicule de transport marfă ce staționează pe DN2, așteptând să intre în PTF Siret.

Prefectul Alexandru Moldovan a spus că principalul subiect al discuțiilor l-a constituit deblocarea situației existente la șantierul podului de la Milișăuți, pe drumul național 2H. Moldovan a amintit că în momentul de față șantierul este închis, cu ordin de sistare a lucrărilor emis de beneficiar. „Din luările de poziție ale beneficiarului investiției, respectiv ale constructorului, a rezultat în final concluzia că singura soluție viabilă și corectă din punct de vedere tehnic, având în vedere lungimea podului, este realizarea lucrărilor de construire cu închiderea circulației pe pod și devierea acesteia pe un pod provizoriu, adiacent, care va fi utilizat în exclusivitate pentru traficul ușor”, a spus prefectul județului. El a arătat că a fost identificată și soluția de finanțare a realizării podului provizoriu, în condițiile în care DRDP Iași nu are la acest moment asigurate fonduri în acest sens.

De asemenea, Alexandru Moldovan a adăugat că în cadrul ședinței a fost abordat și subiectul blocajelor care se produc pe traseul dinspre Suceava spre Rădăuți și Siret, pe drumurile naționale DN 2, DN 2H, cu atât mai mult cu cât, odată cu închiderea circulației pentru autovehiculele grele pe podul de la Milișăuți, trebuie identificate soluții de ocolire. Moldovan a spus că specialiștii din cadrul DRDP Iași, Poliției Rutiere și DJDP Suceava vor reanaliza variantele posibile pentru traficul greu dinspre zona de nord a județului spre restul teritoriului, ținând cont și de restricțiile care sunt în vigoare în unele zone ale drumurilor naționale și județene.

La întâlnire au mai participat prefectul județului, Alexandru Moldovan, directorul general regional la DRDP Iași, Mugurel Laicu, directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Relu Adam, vicepreședintele CJ Suceava responsabil de gestionarea administrării drumurilor județene, Vasile Tofan, directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, adjunctul șefului IPJ Suceava, cms. șef Eugen Roman, precum și specialiști din cadrul instituțiilor sus menționate și din partea asocierii de firme care derulează contractul de lucrări de reparații ale podului rutier de la Milișăuți, pe DN 2H.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile anunță că s-a găsit finanțarea pentru amenajarea unui traseu provizoriu care să permită închiderea podului de la Milișăuți pentru reabilitare.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile anunță că s-a găsit finanțarea pentru amenajarea unui traseu provizoriu care să permită închiderea podului de la Milișăuți pentru reabilitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei