Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 290 (8207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PSD Suceava cataloghează ca ilegală cesionarea de către Consiliul Județean a unor contracte către Asociația de Transport Metropolitan Suceava

Vineri, 9 Decembrie 2022 (15:17:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava consideră că cesionarea de către Consiliul Județean a unor contracte către Asociația de Transport Metropolitan Suceava este ilegală. Social-democrații au transmis că în cursul zilei de joi, printr-un  proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, s-a supus aprobării cesionarea unor contracte de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate în județul Suceava, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport „Metropolitan Suceava”, la solicitarea acesteia.

„Astfel, prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr. 165/2020 s-a aprobat Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, în județul Suceava, în baza prevederilor Legii 92 din 10 aprilie 2007 a serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale. Acest act normativ stabilește cadrul juridic și instituțional unitar, obiectivele, competențele, atribuțiile și instrumentele specifice necesare înființării, organizării, autorizării, gestionării, finanțării, exploatării, monitorizării și controlului funcționării serviciilor publice de transport în comune, orașe, municipii, județe, asociații de dezvoltare intercomunitară și alte forme de asociere între unitățile administrativ-teritoriale. Drept urmare asta înseamnă că orice chestiune juridică legată  de aceste contracte se realizează conform acestei legi. Or în ședința de ieri, conducerea Consiliului Județean Suceava a subliniat că hotărârea este legală pentru că se aplică prevederile Codului Civil referitoare la cesiune ceea ce, din punct de vedere juridic, este complet greşit. Dacă ar fi așa, am putea cesiona părți din contracte către asociații de dezvoltare comunitară din orice județ al țării”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul ședinței, consilierul judeţean PSD Cristian Macsim a demonstrat nelegalitatea hotărârii în cauză, arătând că în conformitate cu actul normativ mai sus amintit sunt doar trei motive pentru care se pot cesiona contractele de delegare a gestiunii, respectiv dacă „operatorul se divizează, fuzionează ori înființează o filială”,  iar în acest caz, cele trei situaţii nu există, în consecinţă proiectul de Hotărâre aprobat joi „este complet nelegal”.

Cristian Macsim a mai spus că până în acest moment, CJ Suceava nu a reuşit să atribuie contractele de delegare a gestiunii serviciului de transport, deşi prin HCJ 255 din 28.10.2022 s-a aprobat documentația de atribuire a Contractelor de Delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate în județul Suceava, prin care s-au aprobat criteriile de calificare și selecție, precum și criteriile de atribuire a contractelor. El a remarcat că potrivit acestor criterii anul viitor, când  se va  organiza procedura de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii, transportatorii care au făcut eforturi și  si-au achiziționat autovehicule de transport persoane din anii 2020 și 2021 vor pierde 4 puncte la evaluarea aferentă. De asemenea, social democrații suceveni au mai precizat că până astăzi procedura de atribuire a contractelor nu a fost afișată pe SICAP  și nu există nicio posibilitate ca acestea să fie atribuite în acest an. Iar asta se întâmplă în condiţiile în care Regulamentul (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători stabilesc ca dată finală de atribuire 31.12.2022. În final, consilierul judeţean Cristian Macsin a cerut public prefectul județului Suceava să efectueze cu seriozitate controlul de legalitate a acestei hotărâri și să informeze plenul deliberativului județean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava cataloghează ca ilegală cesionarea de către Consiliul Județean a unor contracte către Asociația de Transport Metropolitan Suceava.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava cataloghează ca ilegală cesionarea de către Consiliul Județean a unor contracte către Asociația de Transport Metropolitan Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei