Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

30 de străzi de pământ din Suceava vor fi asfaltate prin accesarea unui credit de 10 milioane de euro

Miercuri, 7 Decembrie 2022 (14:06:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să obțină un credit de 10 milioane de euro, pentru a asfalta 30 de străzi de pământ, din patru cartiere, unde extinderea infrastructurii nu a ținut pasul cu cea imobiliară.

Explicând că fondurile europene nu includ finanțări pentru a face străzile și nici parcările supraterane, deși era mare nevoie de bani tocmai la aceste capitole, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că singura soluție este accesarea unui credit.

„Cei de la UE ne consideră foarte evoluați, nu sunt deloc bani alocați pentru infrastructură – drumuri, parcări, ceea ce este dezamăgitor pentru noi și ne pune într-o situație delicată. În condițiile în care mai avem încă zeci de străzi de pământ în municipiul Suceava, nu văd altă soluție decât angajarea unui credit de 10 milioane de euro, cu care să reabilităm 30 de străzi”, a spus edilul municipiului reședință de județ.

Lucrările de reabilitare și modernizare a celor 30 de străzi de pământ vor avea loc în cartierul Burdujeni – 15 (Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Ștefan Luchian, Eternității, Pictor Panaiteanu, Fagului, Nicolae Grigorescu, Alunului, Anton Holban, Traian Popovici, Pictor Romeo Calancea, Plevnei – acces, Tiberiu Popeea, Victor Babeș - acces), în zona centrală – 7 (Zimbrului, Teodor Ștefanelli, Solidarității, Emil Cioran, Petru Comarnescu, Ștefan Dracinschi, Nicolae Titulescu), în Ițcani - 5 (28 Noiembrie, Decebal, Vasile Lupu, Dragomirna, Epaminonda Bucevschi) și în Zamca – 3 (Mihail Kogălniceanu, Petuniilor, Ștefan Octavian Iosif).

Pentru a fi făcute lucrările de modernizare a celor 30 de străzi se lucrează deja la documentații, se fac expertize, indicatori tehnico-economici, astfel încât să se poată intra cu un proiect de hotărâre într-o ședință de Consiliu Local, pentru a fi aprobată accesarea unui credit de 10 milioane de euro.

Ion Lungu a precizat că alte localități au prins reabilitarea unor astfel de străzi pe finanțarea din programul național „Anghel Saligny”, doar că municipiul Suceava a prevăzut acolo fonduri pentru realizarea etapei finale a rutei alternative Suceava – Botoșani, adică partea de după Podul Unirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de străzi de pământ din Suceava vor fi asfaltate prin accesarea unui credit de 10 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
30 de străzi de pământ din Suceava vor fi asfaltate prin accesarea unui credit de 10 milioane de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei