Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase sportivi campioni mondiali și europeni, doi medici și un universitar au primit de Ziua Bucovinei titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava”

Luni, 28 Noiembrie 2022 (14:40:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase sportivi campioni mondiali și europeni, doi medici și un cadru universitar au primit de Ziua Bucovinei titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava”. Ceremonia de premiere a avut loc pe 28 noiembrie, în cadrul ședinței festive de Ziua Bucovinei a Consiliului Județean Suceava. În plenul ședinței, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este onorat că poate să acorde acest titlu unor campioni ai județului, „unor oameni de primă linie”. Cei nouă „cetățeni de onoare ai județului” care au primit luni diplomele de „Cetățeni de onoare” ai județului sunt dr. Monica Terteliu-Băițan, dr. Roxana Filip, conf. univ. dr. Andrei Lobiuc, canotorii campioni mondiali și europeni Geanina Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Ionela Livia Cozmiuc, Maria Magdalena Rusu și Maria Tivodariu și campionul mondial la culturism și fitness Andrei Cîmpan.

„Vreau să încep cu oameni din prima linie din domeniul medical pentru că a trecut și peste județul Suceava o perioadă grea cu acel val de pandemie care din păcate a lăsat urmări. Din păcate Suceava a debutat greu și cu o amprentă destul de dureroasă și cu multe vieți care s-au prăpădit. Dar avem și eroi în domeniul medical și eu aș aduce o mulțumire întregului corpul medical de la Suceava pentru că a fost în prima linie”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că dr. Monica Terteliu Băițan, șefa secției de boli infecțioase din Spitalul Județean Suceava, a fost cea care „a dus greul zi și noapte” în perioada pandemiei de coronavirus, „făcând un efort supraomenesc” în lupta cu această boală. Diploma pentru dr. Monica Terteliu Băițan a fost ridicată de tatăl acesteia.

De asemenea, Gheorghe Flutur a remarcat colaborarea foarte bună care a existat în perioada de început a pandemiei între Spitalul Județean și Universitatea Suceava, iar inițiativa acestor instituții de a aduce aparatură performantă pentru secvențierea virusului a venit în sprijinul pacienților bolnavi de Covid. În acest context, Gheorghe Flutur a spus că titlul de „Cetățean de Onoare al județului Suceava” a fost acordat dr.Roxana Filip, medic-șef al Laboratorului de Biologie moleculară și de asemenea conferențiar la USV, precum și conf. univ dr. Andrei Lobiuc din cadrul universității sucevene. În cuvântul său, dr. Roxana Filip a ținut să transmită că „faptul că am putut ajuta cetățenii județului în acele momente extrem de dificile, atât pentru noi ca oameni, cât și pentru noi ca profesioniști ne dă mulțumirea sufletească că am făcut ceva pentru semenii noștri”.

·        Canotorul Sergiu Vasile Bejan: „De fiecare dată am purtat Bucovina cu mândrie în suflet pe cele mai înalte trepte ale podiumului european și mondial”

În continuare, Gheorghe Flutur le-a oferit diplomele de „Cetățean de Onoare al județului Suceava” canotorilor campioni mondiali Geanina Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Ionela Livia Cozmiuc, Maria Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, precum și campionului mondial la fitness și culturism Andrei Cîmpan. Aceștia au primit titlul de „cetățean de onoare” pentru rezultatele notabile obţinute şi pentru activitatea sportivă desfăşurată la nivel naţional şi internaţional. De precizat că majoritatea canotorilor premiați de Ziua Bucovinei au venit la acest moment festiv îmbrăcați în costume tradiționale. Rând pe rând, cei șase sportivi au mulțumit pentru acest titlu primit. Astfel, Sergiu Vasile Bejan a spus că „de fiecare dată am purtat Bucovina cu mândrie în suflet pe cele mai înalte trepte ale podiumului european și mondial”, Ionela Livia Cozmiuc a adăugat că „mă bucur când văd că medaliile pe care le aduc și munca pe care o depun este recunoscută și premiată de oamenii dragi de acasă”, în timp ce Maria Magdalena Rusu  a completat, mulțumind „pentru că munca noastră este apreciată, că ne respectați și noi de asemenea ne bucurăm foarte mult că vă putem face mândri la competițiile internaționale și că putem duce numele Sucevei cât mai sus”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase sportivi campioni mondiali și europeni, doi medici și un universitar au primit de Ziua Bucovinei titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava”.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Șase sportivi campioni mondiali și europeni, doi medici și un universitar au primit de Ziua Bucovinei titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Suceava”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei