Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur: „Trebuie să iubim și să luptăm pentru Bucovina în fiecare zi”

Luni, 28 Noiembrie 2022 (12:53:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis în ședința solemnă a deliberativului județean care a avut loc pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, că această regiune trebuie să fie promovată și iubită mai mult, „pentru că despre Bucovina mulți ani de zile s-a vorbit în șoaptă”. În cuvântul său din plenul ședinței solemne a Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a adresat un îndemn și o încurajare „să promovați și să iubiți Bucovina”. „Eu cred că vă întâlniți de fiecare dată cu această mândrie, cu această apreciere și uneori chiar și invidie despre Bucovina noastră dragă. Dar trebuie să luptăm pentru ea în fiecare zi. Și poate că nu strică să vorbim mai mult despre Bucovina”, a spus Flutur. El a adăugat că instituția pe care o conduce promovează Bucovina de ani de zile cu fel de fel de programe, însă își dorește ca și sucevenii să facă același lucru oriunde se află. „Noi avem foarte multe evenimente și programe. Și mă gândeam dacă nu ar trebui să-i adunăm cândva pe toți cei care au în numele lor brandul Bucovina. Pe cei care se numesc într-un fel sau altul legat de Bucovina, pentru că și asta este o formă de apreciere. De la firme, societăți comerciale, ONG, organisme de mass-media, toți cei care au avut curajul să promoveze prin numele lor Bucovina”, a declarat șeful administrației județene. El a spus că despre Bucovina trebuie să se vorbească mai mult acum pentru că „despre Bucovina mulți ani de zile s-a vorbit în șoaptă, parcă era așa un fel de ilegalitate”. „Parcă supărăm pe cineva. Eu o spun și astăzi aici că încă sunt nemulțumit că atunci când se vorbește despre meteo, și eu apreciez foarte mult provinciile istorice, dar dacă se vorbește despre Maramureș, Crișana și Banat și nu se vorbește de Bucovina mie mi se pare o nedreptate pentru că tot provincie istorică este și Bucovina. Chiar dacă Sudul Bucovinei este în România. Dar cred că trebuie să facem mai mult pentru a se vorbi de Bucovina inclusiv la meteo”, a mai spus Gheorghe Flutur. De precizat că în deschiderea ședinței solemne a Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a dat citirii Declarația de Unire citită în urmă cu 104 ani, pe 28 noiembrie, la Palatul Sinodal din Cernăuți, atunci când a avut loc unirea Bucovinei cu Țara. Cu acest prilej, el a transmis un mesaj de mulțumire către toți locuitorii județului, dar și un gând către „frații noștri din regiunea Cernăuți”. „Vreau să marchez acest moment prin a aduce mulțumiri populației județului Suceava, a Bucovinei și un gând să se îndrepte de aici de la Suceava către compatrioții și frații noștri de la Cernăuți și din Regiunea Cernăuți și către întregul popor ucrainean care trece astăzi prin momente foarte grele și ne exprimăm compasiunea și solidaritatea cu ei”, a precizat președintele CJ Suceava.

Ședința festivă a Consiliului Județean Suceava s-a desfășurat în prezența mai multor invitați, printre care ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, primarul și viceprimarul Sucevei, Ion Lungu, respectiv Lucian Harșovschi, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Cristian Șologon, deputații Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, consulul onorific al Republicii Coreea la Rădăuți, Dumitru Mihalescul, precum și reprezentanți ai mai multor instituții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: „Trebuie să iubim și să luptăm pentru Bucovina în fiecare zi”.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur: „Trebuie să iubim și să luptăm pentru Bucovina în fiecare zi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei