Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 255 (8172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: Este aproape patetic cum au trecut Iohannis, Ciucă și PNL-ul de la o atitudine rezervată, de contestare a majorării pensiilor, la una total opusă, care supralicitează

Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 (13:13:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că social democrații susțin categoric majorarea pensiilor, acesta fiind un angajament prioritar și permanent pentru PSD, spre deosebire de partidele de dreapta care-l vântură doar ocazional și speculativ-electoral. Ioan Stan a spus că sub acest aspect, PSD refuză intrarea în logica talciocului pe tema procentului cu care este necesar să se majoreze pensiile și atrage atenția partenerilor de guvernare de la PNL că este obligatorie o discuție serioasă, în urma căreia să se asume oficial o decizie. „Considerăm că aruncarea în piața publică a tot felul de procente – 10,11,15,18% - doar din gură și doar pentru că dă bine pe moment, fără a avea nicio proiecție bugetară, este o politică proastă, care nu face altceva decât să decredibilizeze actul guvernamental și să enerveze oamenii. Spre deosebire de colegii noștri, PSD are soluții clare, bine fundamentate și sustenabile, pentru creșterea substanțială a pensiilor. Însă trebuie discutate și agreate în Coaliție, pentru că sunt mai multe opțiuni posibile”, a precizat Stan.

El a adăugat că în viziunea PSD, dincolo de majorarea punctului de pensie. care este obligatorie, ar fi necesar să se acorde și sprijin suplimentar țintit celor care au pensii mici, astfel încât să poată face față scumpirilor. „Pentru că una e să crească cu 10%, de exemplu, o pensie de 4000 de lei  - ar însemna un plus de 400 de lei -și alta una minimă, de 1000 de lei, care ar aduce doar 100 de lei în plus. De asemenea, considerăm că este aproape patetic cum au trecut președintele Iohannis, premierul Ciucă și PNL-ul, în doar două luni de zile, de la o atitudine rezervată, de contestare a majorării pensiilor, la una total opusă, care supralicitează la limita demagogiei această necesitate evidențiată în mod repetat de PSD”, a declarat președintele PSD Suceava.

Ioan Stan a subliniat faptul că nu trebuie uitat că la finalul lunii august, în legătură cu majorarea pensiilor, premierul Ciucă transmitea public următorul mesaj: „să nu creăm oamenilor așteptări care nu-și au locul în acest moment”, iar președintele Iohannis, nu mai departe de acum o lună, preciza că „atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculație.”. „Ei bine, PSD nu creează așteptări, ci oferă soluții, nu speculează ci rezolvă problema pensiilor pentru seniorii României”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Este aproape patetic cum au trecut Iohannis, Ciucă și PNL-ul de la o atitudine rezervată, de contestare a majorării pensiilor, la una total opusă, care supralicitează.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ioan Stan: Este aproape patetic cum au trecut Iohannis, Ciucă și PNL-ul de la o atitudine rezervată, de contestare a majorării pensiilor, la una total opusă, care supralicitează1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei