Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 232 (8149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Expoziție de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava

Luni, 3 Octombrie 2022 (13:15:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până pe 16 octombrie 2022,  la Shopping City Suceava are loc o expoziție plină de culoare, ce reunește peste 150 de fluturi vii din America de Sud și din Asia.

Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), precum și fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc mereu, Regina Africană, Prinţesa Aripi-de-sticlă (Greta Oto) sunt doar câteva dintre speciile de fluturi care pot fi admirate în cadrul expoziției organizate la Shopping City Suceava.

Timp de 14 zile, micile vietăți vor putea fi admirate într-un terariu special amenajat pe galeria comercială, în zona magazinului Pepco.

Toți cei care vizitează expoziția au oportunitatea de a admira zborul grațios al fluturilor și nu numai.

Expoziția de fluturi tropicali vii include și o parte educativă.

Oricine trece pragul expoziției va descoperi totul despre ciclul de viață al minunatelor făpturi, fiind prezentate și etapele de evoluție din metamorfoza unui fluture.

În primele zile ale expoziției, printre diversele specii de fluturi zburători, vor fi prezentate, într-un incubator special, și crisalide (coconi). Începând cu a șasea zi a expoziției, sub ochii admiratorilor de toate vârstele, fluturii vor prinde viață. Așadar, cei mai norocoși dintre vizitatori vor avea prilejul de a fi martorii unui moment unic, momentul în care fluturii prind viață, părăsind învelișul crisalidei. 

 Pe parcursul expoziției, vor zbura în voie mai multe exemplare de fluturi, reprezentând 8 - 9 specii de bază şi 6 - 7 specii schimbătoare, metamorfice.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa Fluturilor Praid, din județul Harghita, primul așezământ permanent de fluturi din România, unde micile făpturi sunt crescute într-un cadru special, într-o clădire în care au propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical. Conform proprietarilor Casei Fluturilor Praid, „exponatele” provin de la fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa, ajungând la aceștia sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde, după câteva zile, în funcţie de specie, deja transformaţi din omizi, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00 – 19:00, până pe 16 octombrie 2022. Intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziție de fluturi tropicali vii, la Shopping City Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei