Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 231 (8148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șoferii cărora le expiră permisul în următoarea perioadă, rugați să înceapă din timp formalitățile pentru a evita cozile

Duminică, 2 Octombrie 2022 (11:31:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O informare a Ministerului Afacerilor Interne avertizează că în perioada decembrie 2022-fabrurie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, cifră extrem de mare pentru o perioadă de doar trei luni de zile. Prin urmare, există premisele unei perioade foarte aglomerate la sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava și nu numai.

Șoferii care se regăsesc în această situație sunt îndemnați să se prezinte cât mai curând la ghișeu. Ei pot face preschimbarea înainte, urmând pașii detaliați mai jos:

”Solicitați preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași: - efectuarea programărilor online pe site-ul drpciv; - achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online - plăți, mandat poștal etc.); - pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); - prezentarea la sediu conform programării. Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului !! Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă”, se arată în informarea ministerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferii cărora le expiră permisul în următoarea perioadă, rugați să înceapă din timp formalitățile pentru a evita cozile.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferii cărora le expiră permisul în următoarea perioadă, rugați să înceapă din timp formalitățile pentru a evita cozile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei