Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 231 (8148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cristian Șologon: „Rolul PSD în coaliție nu este de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava”

Sâmbătă, 1 Octombrie 2022 (13:21:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul executiv al PSD Suceava, subprefectul Cristian Șologon, a transmis că rolul social democraților în cadrul coaliției cu PNL la nivel județean nu este acela de a face parte din corul „lăudătorilor de serviciu” la adresa conducerii Consiliului Județean Suceava. Afirmația a fost făcută după ce președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, le-a solicitat social democraților în cadrul ultimei ședinței a deliberativului să încerce să nu umbrească efortul uriaș făcut pentru modernizarea Spitalului Județean Suceava. Cristian Șologon a precizat că orice coaliție de guvernare se confruntă cu tot felul de situații dificile și cu nevoia de a lua decizii importante, rareori plăcute, ceea ce presupune mereu găsirea unui numitor comun între toate forțele politice implicate. „Evident că este greu să găsești de fiecare dată acel numitor care să mulțumească deplin toate părțile, așa că soluția este ca fiecare să aibă un grad acceptabil de cedare în fața fiecărei situații punctuale.

Însă ideea de bună funcționare a unei coaliții constă în faptul că toată lumea trebuie să accepte acest principiu, fiind imposibil să funcționeze atunci când doar una din părți trebuie să cedeze în mod radical și de fiecare dată”, a spus Șologon. El a arătat că în condițiile în care administrația liberală a județului are o majoritate confortabilă în Consiliul Județean, asigurată și de susținerea consilierilor PMP, aceasta ales să gestioneze în nume propriu și în mod individual atât alegerea vicepreședinților cât și numirile din consiliile de administrație de la aeroport și spital. „Din acest motiv considerăm că, atunci când nu ni se oferă posibilitatea de a fi parte a deciziilor luate de CJ, această instituție nu poate să aibă pretenția să fim parte la responsabilitățile care decurg în urma hotărârilor luate fără noi. Responsabilitatea acțiunii sau inacțiunii, precum și a valabilității deciziilor aparține în totalitate conducerii Consiliului Județean Suceava. Noi avem dreptul, dat de votul cetățenilor, de a pune întrebări și de a propune soluții”, a declarat Cristian Șologon, care a adăugat că „pe această cale, vrem să asigurăm că nu avem nici cea mai mică intenție de a minimaliza investițiile care s-au derulat la spitalul județean Suceava, cu atât mai mult cu cât ele au fost demarate de PSD în mandatul 2012-2016, dar nu noi și nici coaliția nu a afirmat că secția de neonatologie va fi adusă la normal în două luni, iar acum, după opt luni, să constatăm că de fapt nu s-a demarat nimic”.

El a subliniat faptul că în cadrul coaliției, PSD nu are rolul de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava și nici de a accepta la infinit ca eforturile social democraților să fie minimalizate sau să fie preluate abuziv în comunicarea liberală. „Și dacă ar fi fost doar asta, am fi acceptat pentru bunul mers al coaliției, dar mai sunt și multe alte exemple de disfuncționalități ale coaliției pe care nu le aducem aici în discuție”, a mai precizat secretarul executiv al PSD Suceava. Șologon a mai afirmat că PSD a intrat în această coaliție într-un moment dificil pentru țară cu cele mai bune intenții și din dorința de a ne pune la dispoziția cetățenilor toată capacitatea social democraților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Șologon: „Rolul PSD în coaliție nu este de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava”.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cristian Șologon: „Rolul PSD în coaliție nu este de a face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai conducerii CJ Suceava”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei