Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 171 (8088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltarea creativităţii și obţinerea certificatului „Europass”, printr-un schimb intercultural, pentru 40 de elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina”

Duminică, 24 Iulie 2022 (14:07:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

40 de elevi și 12 profesori din învățământul profesional și tehnic de la Colegiul Silvic „Bucovina” au participat la un proiect european de dezvoltare a creativității și obţinerea certificatului „Europass”, printr-un schimb intercultural. După cum ne-a spus prof. Ana Gavra, coordonator proiect, Colegiul Silvic „Bucovina” a derulat, în perioada iunie-iulie 2021, primele două mobilități și, în perioada 14-26 februarie 2022, ultimele două mobilități în cadrul proiectului Erasmus +, cu titlul „Calitate în economie și silvicultură”.

În cadrul acestui proiect european s-au realizat stagii de practică pentru 20 elevi aparținând profilului Resurse naturale și protecția mediului şi 19 elevi ai profilului Economic, în Spania, la Granada, în unităţi specializate. Alături de acestea au mai avut loc și două mobilități job-shadowing pentru profesori, ambele derulate în Valencia, Spania.

 

·        Creşterea motivației necesare pentru o învățare pe tot parcursul vieţii

Scopul proiectului (finanțat cu 119.000 de euro, în perioada 2020-2022), ne-a mai spus coordonatoarea proiectului, este formarea de competențe practice și pedagogice pentru a facilita inserția absolvenților pe piața muncii printr-un sistem educațional european. Proiectul se adresează unui grup țintă format din 40 de elevi și 12 profesori din învățământul profesional și tehnic și are în vedere creșterea numărului de absolvenți care continuă studiile, îmbunătățirea randamentului elevilor prin creșterea mediei generale la modulele de specialitate și la examenele de competențe profesionale.

„Proiectul asigură sprijinirea modernizării sistemului de învăţământ în favoarea elevilor, prin schimb de bune practici şi creşterea motivației necesare pentru o învățare pe tot parcursul vieţii. Cel mai important partener al Colegiului Silvic Bucovina în aceste demersuri este compania Universal Mobility SL, care alături de Viveros Cambil Sl, Proyecto Español, Hotel Abadia, Europueante, Anera Travel, Hotel Carlos V, Universal Mobility, Hotel Plaza Nueva şi Hotel Nest Style au făcut posibilă desfăşurarea activităţilor pentru elevi”, a mai spus prof. Ana Gavra.

 

·        Acces mai ușor pe piaţa muncii

Beneficiile elevilor din acest proiect se referă la obţinerea certificatului „Europass”, prin care sunt certificate competențele dobândite la nivel european, certificat ce poate conta în viitor la propriul CV, uşurând accesul pe piaţa muncii şi demonstrând la o vârstă timpurie o experienţă la nivel european.

Deosebit de importantă este pentru toți elevii dezvoltarea creativităţii printr-un schimb intercultural bazat pe asemănările şi deosebirile dintre cultura şi etnografia statelor participante.

„Un astfel de mediu intercultural îți revelă faptul că poziționarea geografică nu înseamnă simple coordonate geografice, înseamnă secole de influență culturală, economică, politică, înseamnă superstiții comune, temeri și bucurii comune și oricât de multe ziduri ar fi fost înălțate de-a lungul istoriei, acum împărtășesc cu drag, celor care doresc să învețe, din experiențele lor”, a completat prof. Ana Gavra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea creativităţii și obţinerea certificatului „Europass”, printr-un schimb intercultural, pentru 40 de elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezvoltarea creativităţii și obţinerea certificatului „Europass”, printr-un schimb intercultural, pentru 40 de elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei