Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 137 (8054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O suceveancă a donat de 100 de ori sânge, adică 45 de litri, salvând astfel 300 de vieți

Marţi, 14 Iunie 2022 (14:44:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială a Donatorului de sânge este sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie. La Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava au fost invitați, marți, 14 donatori fideli pentru a li se mulțumi într-un cadru festiv pentru gestul lor umanitar. În topul donatorilor se află o suceveancă în vârstă de 51 de ani, care până acum a donat sânge de 100 de ori, ceea ce înseamnă în total 45 de litri de sânge și 300 de vieți salvate. Pe locul doi, cu 93 de donări, se află un bărbat în vârstă de 52 de ani, de asemenea din municipiul Suceava. Ambii și-au exprimat dorința de a rămâne anonimi. Bărbatul ne-a spus că prima dată a donat pentru mama sa. „Mama are grupa de sânge A2, eu tot A2, a avut nevoie de sânge și am mers și am donat. Apoi a mai avut nevoie o altă rudă și am început să donez permanent”, a declarat suceveanul. A făcut pauză doar în pandemie, din martie 2020 până în toamna aceluiași an.  „Vin cu bucurie și mă simt liber, foarte liber după fiecare donare. E o senzație pe care nu ți-o dă nimic altceva. Sper să fiu sănătos și să donez cât mai mult timp posibil”, a mai spus acesta.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava, dr. Maria Pilat, a declarat că, pe lângă donatorii onorifici, toți cei care au venit marți să doneze sânge au primit câte un dar – vouchere, pachete cu alimente și dulciuri.  Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului unor fundații și firme: Sânge pentru România, Lapterra, Ormedia, EGGER Group, Agenția Wedding Planner Suceava, Restaurant Padrino Suceava, Bazzil Restaurant, Băcănia Boierească, EcoOptic. În campania de donare s-au implicat, de asemenea, Fundația Umanitară ASSIST și mai multe instituții. „A fost o zi plină, ne bucurăm că am avut mulți donatori”, a spus dr. Pilat.

Datorită numărului mare de oameni care de Ziua Mondială a Donatorului de sânge au mers să doneze, programul de recoltare a fost prelungit până după-amiază. La sfârșitul zilei va fi comunicat numărul total al donatorilor și al instituțiilor care s-au remarcat prin numărul mare de persoane pe care le-au mobilizat în această acțiune umanitară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a donat de 100 de ori sânge, adică 45 de litri, salvând astfel 300 de vieți.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O suceveancă a donat de 100 de ori sânge, adică 45 de litri, salvând astfel 300 de vieți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei