Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 133 (8050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimele zile de înscrieri la Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a. Termen limită: 14 iunie

Joi, 9 Iunie 2022 (09:13:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierile la Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a, continuă până pe 14 iunie. Evenimentul va avea loc, în perioada 18 – 19 iunie 2022, la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus, în „Regatul Sânzienelor”. Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni: Secțiunea Prințese (8 – 14 ani); Secțiunea Regine (15 – 101 ani); Secțiunea Grupuri; Secțiunea Costume inspirate din mitologia românească. „Pornim din nou într-o călătorie magică, emoționantă și educativă (a VIII-a), prin toate zonele etnografice ale României, printre cuvinte, cântece, obiceiuri inspirate de Sărbătoarea Sânzienelor, în dorința de a menține aprins focul sacru al tradițiilor noastre milenare.Timp de două zile, pe 18 și 19 iunie 2022, la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus, Suceava, în Bucovina noastră de poveste, vom aduna într-un buchet de sânziene tradiții și obiceiuri scoase din lada de zestre a poporului român, vom premia regine, prințese, grupuri, costume, vom cânta și vom dansa, celebrând și anul acesta zânele bune ale românilor, Sânzienele.Indiferent de vreme și de vremuri, avem datoria de a trăi frumos, de a ne respecta rădăcinile din care ne tragem seva. Să transformăm visurile în realitate și să ne mângâiem sufletele cu vibrațiile trăirilor noastre! Haideți să visăm împreună”, este mesajul organizatorului și suflet acestui festival, Dumitru Parasca, care, împreună cu soția sa Elena Parasca, speră că vor duce la bun sfârșit Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a (www.reginasanzienelor.ro),un eveniment emblematic pentru Bucovina, pentru România, prin popularitatea de care s-a bucurat în ultimii ani. Intrarea la festival este liberă.

 

·       Desfășurător

Organizatorii au definitivat și programul festivalului-concurs din acest an: vineri, 17 iunie, la ora 15:00, se merge la cules de sânziene pe dealurile din zona localității Cacica (plecarea se face din Rădăuți), iar la ora 17:00 este programată „Cina Sânzienelor”; Sâmbătă, 18 iunie, laora 10:00, se va deschide un atelier de împletit coronițe și depănat povești despre Sărbătoarea Sânzienelor; la ora 12:00, deschiderea oficială a ediției a VIII-a a Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”; Îndemn pentru urmași – Ștefan cel Mare; „Mamele Zânelor Bucovinei” transmit „Torța tradițiilor” tinerelor zâne, cântec și dans; Dansul „Zânelor Bucovinei”; Recitalul „Reginelor” -  câștigătoare ale edițiilor anterioare; Moment magic susținut de  Accordo Quartet Botoșani, coordonat de maestrul Vasile Sorocan; Recital de muzică, poezie, dans-teatru susținut de artiști consacrați; laora 15:30 are lor desemnarea câștigătorilor ediției a VIII-a a festivalului; ora 17:30, Balul Sânzienelor (Intrarea este pe bază de rezervare), ora 23:30 -  Foc de tabără; Duminică, 19 iunie 2022,la ora 10:00 – Mic dejun cu povești despre Sânziene; ora 12:00 -  Închiderea Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a.

Organizatorul festivalului, Dumitru Parasca, ne-a spus și care sunt condițiile de participare la concurs: concurentele trebuie să poarte o coroniță de sânziene, să poarte o ie tradițională, să interpreteze o poveste despre sânziene (proză/poezie/teatru-dans). Înscrierile la concurs se pot face până pe 14 iunie, ora 18:00. Organizatori: Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”, DEPA SERV SRL, Dumitru și Elena Parasca. Telefon: 0740 060 829 (Dumitru Parasca), e-mail: depaserv.radauti@gmail.comwww.reginasanzienelor.ro, pe Facebook: Festivalul Național Regina Sânzienelor. Regulamentul concursului, pe https://www.facebook.com/profile.php?id=100008309469402

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimele zile de înscrieri la Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a. Termen limită: 14 iunie.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimele zile de înscrieri la Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VIII-a. Termen limită: 14 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei