Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 131 (8048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Septicemia se poate diagnostica acum la Spitalul de Urgență Suceava în 5 ore, față de aproximativ 4 zile, prin metoda clasică

Marţi, 7 Iunie 2022 (14:55:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a început utilizarea unei metode rapide de diagnosticare a septicemiei - forme severe, prin care timpul până la obținerea rezultatului se reduce la 5 ore, de la 4 -5 zile, cât este prin metoda clasică.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a informat, marți, că acest lucru a devenit posibil după ce unitatea medicală s-a dotat cu un aparat T2 Dx, unitatea medicală devenind astfel primul și singurul spital județean din țară în care se lucrează această tehnică. Un al doilea analizor T2 se află în dotarea Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” București.

Conform comunicatului, aparatul „transferă tehnicile de biologie moleculară din laborator la patul bolnavului”. Tehnologia utilizată este rezonanța magnetică, măsurându-se modul în care moleculele de apă interacționează în prezența câmpului magnetic, realizează detecția non optică și elimină astfel necesitatea purificării probei. Alte avantaje ale metodei sunt că rezultatul nu este influențat de începerea tratamentului antimicrobian și, de asemenea, că permite detectarea simultană, din proba de sânge integral, a următoarelor specii bacteriene: Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus și, folosind kiturile adecvate, și a următoarelor specii de Candida: albicans, tropicalis, parapsilosis, krusei, glabrata.

Analizorului are și capacitatea de a detecta mecanismul de rezistență a agentului etiologic, cu sensibilitate de mai puțin de 10 Unități formatoare de colonii/ ml de sânge, ceea ce reprezintă un avantaj foarte important. Timpul de generare a rezultatului privind specia bacteriană/fungică este de 5 ore în medie.

Prin tehnicile de microbiologie clasică, pentru detectarea microorganismelor prezente în sânge timpul de așteptare este de 15 ore de la prelevarea probei, iar identificarea și testarea sensibilității la antibiotice necesită în total 72 de ore. În acest interval terapia cu antibiotice este inițiată empiric, conform ghidurilor în vigoare și profilului local de sensibilitate la antibiotice a tulpinilor izolate. „Întârzierea în inițierea corectă a antibioterapiei în sepsis duce la eșec terapeutic. Identificarea rapidă a microorganismului este esențială pentru inițierea antibioterapiei țintite și eficiente la pacienții cu infecții severe, iar pe primul loc se afla septicemia. Aplicarea acestei noi posibilități de diagnostic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava este rezultatul colaborării între Comisia de antibiotice condusă de dr. Christina Nicolae și laboratorul BK – Biologie Moleculară condus de dr. Roxana Filip, cu sprijinul permanent al conducerii spitalului, manager dr. Alexandru Calancea și director medical dr. Dimitrie Siriopol”, se mai arată în comunicatul transmis de doctorul Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Septicemia se poate diagnostica acum la Spitalul de Urgență Suceava în 5 ore, față de aproximativ 4 zile, prin metoda clasică.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Septicemia se poate diagnostica acum la Spitalul de Urgență Suceava în 5 ore, față de aproximativ 4 zile, prin metoda clasică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei