Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 80 (7997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazurile de gripă persistă în județul Suceava, la toate categoriile de vârstă

Miercuri, 6 Aprilie 2022 (11:32:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de gripă continuă să apară în județul Suceava, chiar dacă suntem deja în luna aprilie. În săptămâna 28 martie - 3 aprilie a.c., medicii suceveni au diagnosticat 12 cazuri de gripă, toate necesitând internare în spital. Aproape jumătate, 5 cazuri, au fost înregistrate la sugari - categoria de vârstă 0-1 an. Două cazuri au fost la categoria 2-4 ani, un caz la 5-14 ani, două la categoria de vârstă 5-49 de ani și două cazuri la persoane peste 65 de ani.

De asemenea, se înregistrează un număr mare de viroze respiratorii și pneumonii. În perioada la care facem referire au fost 1.195 de infecții acute ale căilor respiratorii, din care 38 au necesitat internare, și 298 de pneumonii, din care 103 cazuri au fost internate în spital. Cei mai afectați sunt copiii, îndeosebi cei de vârstă școlară și preșcolară.

Medicii atenționează asupra rapidității cu care se transmite virusul gripal în colectivități și cifrele confirmă acest risc. De aceea recomandările sunt de izolare și contactare a medicului de familie, încă de la primele simptome de boală:  tuse, nas înfundat, febră care cedează greu la tratament, dureri de cap, musculare, frisoane și stări de oboseală.

Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, sunt recomandate aceleași măsuri ca și în cazul Covid-19: evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștii de protecție și spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de gripă persistă în județul Suceava, la toate categoriile de vârstă.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de gripă persistă în județul Suceava, la toate categoriile de vârstă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei